Witold Kepinski - Dutch IT Channel: Terugblik en Vooruitblik

Witold Kepinski - Dutch IT Channel: Terugblik en Vooruitblik

19-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Witold Kepinski - Dutch IT Channel: Terugblik en Vooruitblik

Wat gaat 2022 voor de ICT-branche brengen? Net als in 2021 zal de ICT-branche weer zijn voordeel doen met de vraag naar onder andere digitale diensten en cloud toepassingen. De meeste spelers in de IT-channel zijn zakelijk gezien goed uit de pandemie gekomen. Dit komt omdat de vraag naar veel producten en diensten rond hardware, cloud, collaboration en security sterk is gestegen. Maar de pandemie leidt uiteraard ook tot nieuwe economische, technologische en culturele uitdagingen. Denk maar aan het vinden en behouden van goede en actief betrokken werknemers. U leest hierover meer in het nieuwe Dutch IT channel magazine in een trend update met Canalys CEO Steve Brazier.

Er liggen voor de IT-branche genoeg kansen om klanten te voorzien van moderne toepassingen. Volgens onderzoeksbureau Gartner investeren organisaties, onder leiding van IT-leiders zoals CIO’s, in groei via directe digitale verbindingen met klanten. Denk hierbij aan digitale marktplaatsen, of AI, Data Fabric, Cloud-Native Platforms, autonome systemen en cybersecurity. De IT-leverancier van vandaag levert niet alleen een toepassing, maar ook consultancy en advies. IT-leiders kunnen daarmee vertrouwen opbouwen, verandering vormgeven en groei versnellen.

Security

Naast kansen zijn er, zoals gezegd, ook uitdagingen. Denk aan het toenemend aantal ransomware aanvallen en phishing pogingen. Dit alles vormt een goede aanleiding om de Dutch IT Security special te publiceren als bijlage bij dit magazine. We geven in deze security special extra aandacht aan vrouwen die werkzaam zijn in ICT zoals Esther Schagen-van Luit, CISO bij Deloitte. Zij maakt zich niet alleen sterk voor een cyberbestendig Nederland, maar ook voor meer diversiteit en carrièrekansen voor vrouwen in deze branche. De Dutch IT Security Day vindt plaats op 31 maart 2022 en u kunt zich gratis inschrijven.

Talkshows en Podcasts

We kijken ondanks de corona perikelen terug op een goed 2021. Dutch IT-channel wist ondanks alles veel mensen samen te brengen tijdens ronde tafels, de Dutch IT Golf Cup en het event The Future of Business Technology in Utrecht. Online publiceert de redactie naast artikelen steeds meer video en podcasts over actuele ontwikkelingen met diverse mensen uit de tech business, zoals in de Dutch IT Studio Talkshows met moderator Danny Frietman. De Dutch IT-channel Podcast kunt u beluisteren op uw device via SoundCloud, Apple Podcast of Google Podcast.

Datacenter en Cloud

Intussen heeft Dutch IT-channel mooie plannen voor 2022. We starten in het eerste kwartaal met het Dutch IT Datacenter Project. Daarin tonen leveranciers en datacenter dienstverleners hun unieke toepassingen en services aan IT-dienstverleners, service providers en IT-beslissers.

In het tweede kwartaal starten we het Dutch IT Cloud Project. Daar tonen diverse partijen interessante cloud toepassingen. Markt intelligentie bureau Smart Profile en Dutch IT-channel publiceren dan weer de vierde editie van de Dutch IT Cloud Survey special, over gebruik van cloud in Nederland.

Sustainability

Hetzelfde kwartaal start alweer de vijfde editie van The Future of Business Technology - Leaders of Innovation Project voor innovatie leiders, met een afsluitend event op 30 juni in het Pathé Theater aan de Leidsche Rijn in Utrecht. Hierbij is er extra aandacht voor MVO - Duurzaam ondernemen en hoe de ICT-branche met sustainability toepassingen mee kan helpen aan een CO2-neutrale toekomst.

Dutch IT-channel Awards

Inmiddels kunt U ook stemmen op de genomineerden voor de Dutch IT-channel Awards 2021 die we feestelijk gaan uitreiken op 17 maart 2022 in Studio21 in Hilversum. Er zijn maar liefst 24 categorieën waarop U kunt stemmen. De genomineerden hebben allemaal interessante business cases ingestuurd die organisaties helpen bij hun toekomstbestendigheid. Tevens zijn er diverse personen genomineerd die zich hebben ingezet voor een goede samenwerking tussen leveranciers, distributeurs, resellers en IT-beslissers. Stem op uw favoriet via: dutchitawards.nl!

De nieuwste editie van Dutch IT-channel magazine is nu HIER online te lezen. Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich HIER aanmelden

Namens alle medewerkers van Dutch IT-channel wens ik u alvast fijne feestdagen en een gezond en goed 2022!

Witold Kepinski, Director & Editor in Chief Dutch IT-channel

Terug naar nieuws overzicht
Security