Hans Roth wordt baas van Red Hat EMEA

18-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Hans Roth wordt baas van Red Hat EMEA

Werner Knoblich, Red Hat's senior vice president en general manager voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft besloten om eind 2021 met pensioen te gaan bij Red Hat. IT-industrieleider en Red Hatter Hans Roth, die momenteel Senior Vice President en General Manager van Global Services and Technical Enablement is, zal hem vanaf januari opvolgen in de functie.

Knoblich is gedurende zijn hele ambtstermijn een sterke en gepassioneerde pleitbezorger geweest voor onze klanten en Red Hatters. Zijn mantra, 'ken eerst uw cultuur, bouw er dan uw werknemersbetrokkenheid in', is consequent de kern geweest van zijn leiderschapsstijl, naast een diepe toewijding aan open source-manieren van werken om een zeer betrokken en resultaatgericht team te creëren .

Hij trad in 2003 in dienst bij Red Hat, toen er wereldwijd ongeveer 600 medewerkers en minder dan 100 medewerkers in EMEA waren, en was gefocust op het introduceren van open source-technologieën, waaronder Red Hat Enterprise Linux, voor de onderneming. Knoblich's ambtstermijn zorgde voor een sterke groei in de EMEA-activiteiten, waaronder de uitbreiding van Red Hat naar 16 nieuwe EMEA-landen. Hij hielp Red Hat bij het ontwikkelen van een sterk partnerecosysteem in de regio, door het bedrijf op te schalen van een voornamelijk direct verkoopmodel naar een sterk door partners beïnvloed en beïnvloed bedrijf.

Roth, die momenteel leiding geeft aan de wereldwijde organisatie voor advies- en trainingdiensten van Red Hat, had voorheen de leiding over de Services-activiteiten in EMEA. Sinds hij in 2016 bij Red Hat kwam werken, heeft hij zich gericht op het nauw samenwerken met klanten om IT-transformatie te realiseren en hun concurrentievoordeel open source te maken. Programma's zoals Red Hat Open Innovation Labs , onze bekroonde, immersieve, residency-georiënteerde labs, helpen klanten innovatie- en softwareontwikkelingsinitiatieven een vliegende start te geven en brengen de technologieën, mensen en methoden samen die klanten nodig hebben om IT- en zakelijke uitdagingen aan te gaan.

Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het empoweren van klanten, partners en gemeenschappen om waarde te creëren door culturele en zakelijke transformatie. Hij is een leider geweest op het gebied van bedrijfsprocesbeheer, IT-strategie, systeemintegratie, strategische outsourcing en het managen van grote, complexe en multinationale teams gedurende zijn twee decennia in de IT-industrie.

Roth zal zich richten op het ontwikkelen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie van het bedrijf in EMEA, waaronder commerciële, ondernemings- en kanaalverkoop, professionele service, telecommunicatie, media en entertainment, advies- en trainingsdiensten, marketing, juridische en personeelsteamfuncties.

Werner Koblich "Na 18 jaar bij Red Hat, waarin ik in de frontlinie heb gestaan toen het bedrijf opschaalde van een start-up tot de leider in open source en een hybride cloudinnovator, is het niet gemakkelijk om afstand te nemen. Ik ben zo trots dat ik een rol heb gespeeld in het succes en de uitbreiding ervan in EMEA heb helpen stimuleren. Ik kijk ernaar uit om het volgende hoofdstuk van het verhaal van Red Hat te zien en te zien wat Hans en de rest van het EMEA-team kunnen bereiken."

Hans Roth: "Ik begon in de technologie te werken rond dezelfde tijd dat Red Hat werd opgericht. In die tijd was Red Hat de disruptor, doorbrak de gevestigde bedrijfsmodellen en democratiseerde technologie. Het was opwindend om deel uit te maken van Red Hat's evolutie naar een leider in de onderneming in de afgelopen jaren en nog spannender om de kansen voor ons te zien. Technologieën zoals cloud computing, containers, edge en AI/ML veranderen de manier waarop organisaties zaken doen en open source maakt het mogelijk. Ik ben nederig en klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en Red Hat samen met onze klanten en partners vooruit te helpen in EMEA."

 

Terug naar nieuws overzicht