Redactie - 18 december 2021

Ransomware treft salaris van mensen

Ransomware treft salaris van mensen image

Kronos Group (UKG) is getroffen is door Ransomware en dat daardoor er een kans bestaat dat veel medewerkers van de klanten van UKG geen salaris ontvangen. Het gaat om heel veel medewerkers. Honda, Komatsu, DHl, Telsa en nog veel andere bedrijven gebruiken UKG voor het uitbetalen van de salarissen. En dit gaat veel verder dan je zou verwachten.

Ook bereikte ons het bericht dat ook Sainsbury is getroffen in het VK en dat ze nu alles op alles moeten zetten om hun 150.000 medewerkers toch hun salaris te kunnen betalen.

Waar ransomware vaak gezien werd als iets wat de gewone medewerker minder treft blijkt nu opeens dat dit helemaal niet zo is en op deze manier komt het wel heel erg dichtbij.

Waar medewerkers van bedrijven zich klaar maken voor de mooie feestdagen met kado's, feestmaaltijden en mooie momenten, worden ze nu opeens geconfronteerd met een mogelijke financiele situatie waar ze geen grip op hebben.

Niet iedereen heeft genoeg geld achter de hand om een maand zonder salaris te overbruggen. De hypotheek of huur, gas water licht, verzekeringen etc lopen gewoon door en dat kan niet iedereen even overbruggen.

Ransomware is nu opeens een probleem wat heel veel mensen treft en tot behoorlijke financiele consequenties kan leiden.

Door: Erik Westhovens, CSI en security architect bij Insight

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024