Accenture neemt Zestgroup over

17-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Accenture neemt Zestgroup over

Accenture heeft Zestgroup overgenomen, een adviesbureau gespecialiseerd in energietransities, klimaatneutrale projecten en inkoop van hernieuwbare energie. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Zestgroup brengt diepgaande branchekennis, projectexpertise en evaring in marktregulering, waarmee zij organisaties helpen in hun weg naar net-zero. Deze capaciteiten versterken Accenture’s vermogen om betrouwbare, circulaire en net-zero waardeketens te bouwen en tegelijkertijd sociale en economische voordelen voor alle stakeholders te stimuleren.

Nicole van Det, Country Managing Director van Accenture Nederland: "Zestgroup bevorderd met hun jarenlange industrie-expertise en capaciteiten Accenture’s doelstelling om klanten te helpen sneller hun CO2-doelstellingen te behalen. Een duurzame toekomst is afhankelijk van organisaties die meer gebruik maken van duurzame en schone energiebronnen."

Zo meldt de International Energy Agency dat hernieuwbare energiebronnen binnenkort evenveel elektriciteit zullen genereren als fossiele brandstoffen en dat organisaties sneller actie moeten ondernemen om in bestaande processen gebruik te maken van duurzame en schone energiebronnen. Zestgroup ondersteunt de transitie naar duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water, warmte en biogas, en helpt daarmee klanten net-zero te bereiken. De combinatie van deze diensten met Accenture's SynOps-platform geeft Accenture de mogelijkheid om inzichten te benutten die klanten helpen om meer waarde te halen uit bestaande investeringen en hun duurzaamheidstraject te versnellen.

Manish Sharma, Group Chief Executive van Accenture Operations: "Het creëren van een duurzame toekomst zal bepaald worden door degene die sneller waarde creëren en de impact van duurzame investeringen maximaliseren. We zijn verheugd om Zestgroup te verwelkomen in ons team, en daarmee aanzienlijke expertise toevoegen aan onze procurement activiteiten en tegelijkertijd ons vermogen uitbreiden om onze belofte na te komen om duurzaamheid te verankeren in alles wat we doen en bij iedereen met wie we werken."

Met een hoofdkantoor in Nederland, voegt Zestgroup meer dan 120 professionals toe aan Accenture Operations. Zestgroup heeft klanten in verschillende sectoren en diepgaande expertise op het gebied van energietransitie, regelgeving voor leveranciersmarkten, duurzame uitgaven en project- en procurementdiensten. Daarnaast heeft Zestgroup ruime ervaring op het gebied van kostenoptimalisatie en procesoptimalisatietrajecten en leveren zij diensten op het gebied van energiereconciliatie om de afhandeling van claims door de gehele energiewaardeketen te optimaliseren.

Ramon van der Wal, CEO van Zestgroup, voegt hieraan toe: “De groei van ons bedrijf als onderdeel van Accenture zal zich vertalen in nieuwe kansen voor onze mensen en onze gecombineerde expertise zal onze klanten helpen sneller en slimmer te handelen bij het realiseren van de kansen die voortkomen uit de weg naar net-zero."

Terug naar nieuws overzicht