Witold Kepinski - 16 december 2021

Software AG Helix-groeistrategie krijgt steun van Silver Lake

Software AG Helix-groeistrategie krijgt steun van Silver Lake image

Software AG heeft aangekondigd dat het een strategisch partnerschap is aangegaan met Silver Lake, speler in technologie-investeringen, verankerd door een Silver Lake-investering van 344 miljoen euro bij Software AG.

Na drie jaar van succesvolle transformatie en met het voordeel van de unieke expertise van Silver Lake, zal Software AG in de toekomst proberen de groei te versnellen, ondersteund door zijn cloud-native productset, zijn positie in Noord-Amerika verder te versterken en uit te breiden, en een strategische programma van waardecreërende fusies en overnames.

Sanjay Brahmawar (foto), CEO van Software AG, merkte op: "Met Silver Lake als onze partner verwelkomen we een toonaangevende technologie-investeerder die een bewezen staat van dienst heeft in het creëren van waarde in softwarebedrijven die groei stimuleren. De combinatie van de expertise en het netwerk van Silver Lake en onze Helix-transformatie zal ons helpen verder te profiteren van onze snelgroeiende marktkansen. De investering van Silver Lake vertegenwoordigt een sterke bevestiging van onze strategie, ons team en ons toekomstige groeipotentieel.”

Karl-Heinz Streibich, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Software AG, en Ralf Dieter, voorzitter van het Auditcomité, hebben vandaag besloten om per 31 januari 2022 hun functie neer te leggen. Christian Lucas, algemeen directeur bij Silver Lake en co -hoofd van de activiteiten van het bedrijf in Europa, en Jim Whitehurst, voormalig CEO van Red Hat, zullen zo spoedig mogelijk daarna toetreden tot de Raad van Commissarissen. Op basis van besprekingen tussen Silver Lake, Software AG en de huidige leden van de Raad van Commissarissen, wordt verwacht dat Christian Lucas zal worden gekozen als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024