Exertis moederbedrijf DCC Technology koopt Almo Corporation in VS

Tim Griffin, DCC Technology & Exertis Managing Director

16-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Exertis moederbedrijf DCC Technology koopt Almo Corporation in VS

IT-distributie specialist DCC Technology, dat handelt onder de naam Exertis, heeft de overname aangekondigd van Almo Corporation in Noord-Amerika. De overname is de grootste tot nu toe in de geschiedenis van moederbedrijf DCC plc. De overname markeert een ambitieuze strategie voor Exertis, waarbij het zijn internationale schaal in de Pro AV-sector uitbreidt en zijn expansie op de Noord-Amerikaanse markt opvoert. De toevoeging van Almo Corporation bouwt voort op andere acquisities in Noord-Amerika, zoals Stampede, Jam Industries, The Music People en JB&A, en voegt diepte toe aan zijn consumentenportfolio. Het breidt de Pro AV-capaciteit van Exertis uit tot het grootste gespecialiseerde Pro AV-bedrijf in Noord-Amerika.

Naast zijn Pro AV-activiteiten is Almo Corporation de grootste distributeur van reguliere apparaten en levert het een uitgebreide productportfolio, waaronder volledige keukenpakketten met essentiële apparaten aan kleine en middelgrote retailers in de VS. Bovendien is het de toonaangevende distributeur van hoogwaardige apparaten , ten dienste van retailers en bouwers die luxe residentiële installaties ontwerpen voor koeling, ventilatie en koken in zowel binnen- als buitenomgevingen. De bloeiende activiteiten van Almo op het gebied van consumentenapparatuur en lifestyleproducten zullen schaalvergroting toevoegen aan de activiteiten van Exertis North America in het consumentenkanaal.

Almo's 75 jaar oude familiebedrijf van de derde generatie biedt 660 medewerkers, negen distributiecentra en meer dan 2,5 miljoen vierkante meter aan opslagruimte in Noord-Amerika. Almo Corporation zal profiteren van het benutten van de financiële middelen en supply chain-logistiek van Exertis, waardoor het zijn leveranciers en partners een groot aantal verbeterde zakelijke kansen, efficiëntie en winstpotentieel biedt. De overname zal Exertis Noord-Amerika meer back-end schaalvoordelen bieden, gekoppeld aan de front-end specialisatie die meerdere voordelen zal opleveren voor al zijn leveranciers en partners.

Almo zal worden beheerd door de Chaiken-familie, met Warren Chaiken als president en CEO en Gene Chaiken als voorzitter. De gecombineerde divisies Exertis en Almo Pro AV zullen te zijner tijd worden geleid door Sam Taylor, de huidige Executive Vice President & COO van Almo Pro AV. Kort na de voltooiing van de integratie zal het gecombineerde bedrijf worden omgedoopt tot Exertis Almo Pro AV.

John Dunne, een lange tijd senior executive bij Exertis, die momenteel het Exertis Pro AV-team in Noord-Amerika leidt, zal zich bij het Almo executive team voegen en de integratie helpen leiden. De divisies Premium Appliances en Mainstream Appliances zullen verder worden geleid door respectievelijk Steve Terry en Jack Halperin - beide industrieveteranen in die markten.

Exertis' uitgebreide Noord-Amerikaanse operatie wordt een bedrijf van $ 2,4 miljard onder toezicht van Martin Szpiro, algemeen directeur van Exertis Noord-Amerika. Het maakt deel uit van de internationale expansiestrategie van Exertis International, onder Managing Director Clive Fitzharris.

Tim Griffin, DCC Technology & Exertis Managing Director zegt: "De overname van Almo Corporation is de grootste in de geschiedenis van DCC en geeft blijk van onze zelfverzekerde en ambitieuze intentie om DCC Technology uit te breiden. Door Almo te integreren met onze Noord-Amerikaanse activiteiten, vormen we de grootste specialist Pro AV-activiteiten in Noord-Amerika. Almo's 75-jarige geschiedenis van groei en succes, gecombineerd met zijn langdurige relaties met industriële partners en zijn vermogen om voortdurend te innoveren en uit te breiden, zal een grote troef zijn voor Exertis. Op zijn beurt zullen we aanzienlijke schaalvoordelen opleveren , wereldwijde toegang tot de toeleveringsketen en andere voordelen voor de klanten van Almo Corporation."

Warren Chaiken, President & CEO van Almo Corporation zegt: "Na zojuist een jaar lang 75 jaar groei en zakelijk succes te hebben gevierd, is de tijd rijp om onze fabrikant en kanaalpartners een echt wereldwijde distributiefase te geven, zodat ze hun bedrijf kunnen runnen. met een grotere capaciteit, gebruik maken van meer koopkracht en het vermogen om te concurreren voor een uitgebreidere positie in de wereldwijde toeleveringsketen. We zijn vastbesloten om samen met onze partners te groeien door hun distributeur met toegevoegde waarde te blijven met grotere schaal en toegang tot meer producten, meer diensten en meer financiële ondersteuning. Voor hen zal deze overgang naadloos zijn, omdat we gewoon door gaan met het werk."

Terug naar nieuws overzicht