Spectra Logic vereenvoudigt data management

17-12-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Spectra Logic vereenvoudigt data management

Spectra Logic, al meer dan 40 jaar actief met datamanagement, heeft het beheer van petabytes en exabytes aan gedistribueerde data flink eenvoudiger gemaakt door de verschillende oplossingen (BlackPearl en StorCycle) in één virtuele pool onder te brengen. Hierbij wordt ook een extra beveiliging tegen cyberaanvallen opgetrokken. En flexibele tape library (S3 Galcier) borgt ook de economische lange termijn opslag.

Spectra Logic CEO en oprichter Nathan Thompson vertelde Dutch IT-channel tijdens een recent interview, dat het bedrijf gewerkt heeft aan een nieuwe generatie oplossingen (Vail) voor gegevensbeheer en -opslag in zogenaamde multi-cloudomgevingen. "Door deze aanpak kunnen de klanten volop gebruik maken van de toepassing van on-premise applicaties en hebben ze ook toegang tot meerdere clouddiensten via een universele gebruiksvriendelijke interface."

Omdat de wereld steeds meer geteisterd wordt door cyberaanvallen, zijn een aantal extra beveiligingen in de systemen ingebouwd die het geheel resistenter moeten maken, zo vervolgt Thompson. "Voor de klanten geeft dit een geruststellend gevoel", aldus Nathan Thompson. "De gevreesde ransomware-aanvallen krijgen binnen het concept minder grip op de nieuwe omgeving."

Het uitgangspunt voor Vail is "Any User, Any Data, Any Site, Any Cloud". De ondersteuning voor cloud-omgevingen richt zich momenteel op Amazon AWS, Microsoft Azure en Google GCP, aldus Thompson.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud