Technische problemen bij het OM

15-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Technische problemen bij het OM

Het Openbaar Ministerie (OM) kampt met technische problemen. De problemen hinderen werknemers in hun werk; een op de vier werknemers zou niet op een normale manier zijn of haar werk kunnen doen.

Dit meldt NRC op basis van een e-mail van het OM aan personeelsleden. De e-mail is afkomstig van ICT-hoofd Eric van der Made. In de mail schrijft Van der Made dat een dataschijf binnen de werkomgeving van het OM is beschadigd. Deze dataschijf bevat onder meer bestanden, persoonlijke instellingen en inloggegevens.

Stabiliteit verbeteren is hoogste prioriteit

De stabiliteit van het systeem verbeteren heeft volgens de leiding van het OM de hoogste prioriteit. Van der Made vreest echter dat herstelwerkzaamheden data onherstelbaar kunnen beschadigen. Een woordvoerder van het OM meldt aan NRC dat het netwerk in toenemende mate overbelast raakt. Dit komt onder meer door een toenemende hoeveelheid werknemers die digitaal werken.

De problemen zouden ook officieren van justitie treffen. Zo zouden zij tijdens zittingen niet altijd bij strafdossiers kunnen aangezien het Geïntegreerd Processysteem Strafrecht (GPS) regelmatig uitvalt.

Terug naar nieuws overzicht