Signicat beschikbaar in Auth0 Marketplace

15-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Signicat beschikbaar in Auth0 Marketplace

Signicat is voortaan beschikbaar op Auth0 Marketplace, een catalogus van betrouwbare technologie-integraties die de functionaliteit van het identity management-platform van Auth0 uitbreiden. De integratie met Signicat stelt klanten van Auth0 in staat om gebruikers te onboarden en authentiseren via de meer dan dertig electronic identity-integraties (eID) op het Digital Identity Platform van Signicat.

Het Digital Identity Platform van Signicat omvat diensten voor het bewijzen van een identiteit, authenticatie en elektronische ondertekening. De diensten voldoen aan de eisen op het gebied van Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) in veel Europese markten. Door Signicat te integreren in het Auth0-platform krijgen de klanten van Auth0 toegang tot een brede verzameling digitale identiteitsdiensten in Europa.

Kant-en-klaar

De kant-en-klare oplossing vereist weinig configuratie, zodat bedrijven eenvoudig ondersteuning kunnen toevoegen voor een reeks Europese eID-methoden, zoals itsme, BankID, MitID, Der Neuen Personalausweis, iDIN, France Connect, Smart-ID, Mobil-ID en meer. Via het flexibele identiteitsplatform van Auth0 kunnen klanten eID's ook eenvoudig integreren met aangrenzende technologieën om de succesvolle uitvoering van grotere projecten zoals digitale transformatie, detectie van bedreigingen, compliance en klantconversie te vereenvoudigen.

Asger Hattel, CEO van Signicat: "Samenwerken met Auth0, een toonaangevend identiteitsplatform dat onze visie deelt om iedereen veilige toegang te bieden, is belangrijk voor ons. Beide organisaties werken aan het verbeteren van de online veiligheid, vertrouwen en klantervaring. Dit partnerschap zorgt ervoor dat onze gezamenlijke klanten over veilige en probleemloze digitale identiteitsoplossingen beschikken. Terwijl de acceptatie van digital identity's in veel landen over de hele wereld in verschillende snelheden volwassen wordt, is het gebruik van eID's ingebed in particuliere en openbare diensten en wordt het in veel landen dagelijks gebruikt. Scandinavië is een goed voorbeeld van een goed functionerende digitale identiteitsmarkt.”

Vincent van Boxtel, Strategic Enterprise Account Executive bij Auth0, "De integratie tussen Auth0 en Signicat maakt het voor applicatieontwikkelaars gemakkelijk om ondersteuning voor Nederlandse eID-systemen zoals bijvoorbeeld iDIN toe te voegen. Op deze manier worden zij in staat gesteld hun klanten een gemakkelijke login methode te bieden om veilig en frictieloos toegang te krijgen tot digitale diensten met een ID die ze al kennen en vertrouwen."

Qualified Trust Service Provider

Signicat is een Qualified Trust Service Provider (QTSP) die het hoogste beveiligingsniveau voor trust services op de markt garandeert, erkend door de Europese Unie (EU). Het gebruik van eID's voor veilige klantaanmelding ondersteunt bedrijven bij het beheren van risico's, het verminderen van fraude en het opbouwen van vertrouwen bij klanten online.

Auth0 beoordeelt de functionaliteit van partnerintegraties en stelt integraties beschikbaar aan klanten. Partners kunnen deelnemen aan de groeiende vraag naar digitale identiteitsoplossingen en hun zichtbaarheid vergroten als onderdeel van de Auth0 Marketplafce. 

Webinar

Wilt u meer weten over de gezamenlijke oplossing en visie op de toekomst van Signicat en Auth0? Neem dan deel aan het webinar 'Elevate Trusted Digital Identity Solutions Through eIDs'.

Terug naar nieuws overzicht
Security