Redactie - 14 december 2021

Intel wil doorbreken met Wet van Moore

Intel wil doorbreken met Wet van Moore image

In zijn streven naar de Wet van Moore onthult Intel belangrijke doorbraken op het gebied van verpakkingen, transistors en kwantumfysica die van fundamenteel belang zijn om computers tot ver in het volgende decennium vooruit te helpen en te versnellen. De wet van Moore stelt dat het aantal transistors in een geïntegreerde schakeling door de technologische vooruitgang elke twee jaar verdubbelt.

Tijdens de IEEE International Electron Devices Meeting (IEDM) 2021 schetste Intel zijn weg naar meer dan 10x verbeterde interconnectiedichtheid in verpakkingen met hybride binding, 30% tot 50% gebiedsverbetering in transistorverkleining, belangrijke doorbraken in nieuwe energie- en geheugentechnologieën, en nieuwe concepten in de fysica die op een dag een revolutie kunnen veroorzaken in de computerverwerking.

"Bij Intel houdt het onderzoek en de innovatie die nodig zijn om de Wet van Moore te bevorderen nooit op. Onze Components Research Group deelt op IEDM 2021 belangrijke onderzoeksdoorbraken in het brengen van revolutionaire proces- en verpakkingstechnologieën om te voldoen aan de onverzadigbare vraag naar krachtige computers waar onze industrie en maatschappij van afhankelijk zijn. Dit is het resultaat van het onvermoeibare werk van onze beste wetenschappers en ingenieurs - zij blijven in de voorhoede van innovaties om de Wet van Moore voort te zetten." Robert Chau, Intel Senior Fellow en algemeen directeur van Components Research.