Witold Kepinski - 13 december 2021

Databricks Ventures investeert in Data en AI toepassingen

Databricks Ventures investeert in Data en AI toepassingen image

Data- en AI-leverancier Databricks kondigt Databricks Ventures aan, een strategisch investeringsinstrument dat een nieuwe generatie aan innovatieve technologie ondersteunt op het gebied van data en AI. Het eerste fonds, het Lakehouse Fund, heeft geen limiet en richt zich op startende en groeiende bedrijven die het lakehouse-ecosysteem uitbreiden of de lakehouse-architectuur inzetten om een data- en AI-gedreven organisatie op te bouwen. Naast financiering krijgen portfoliobedrijven exclusieve toegang tot Databricks’ product roadmap, diepgaande technische integraties en go-to-market-ondersteuning.

Deze aankondiging komt in een jaar waarin Databricks 2,6 miljard dollar aan financiering ophaalde. Met dit venture-fonds kan het bedrijf strategisch investeren in het start-up-ecosysteem van bedrijven die voortborduren op het platform en de open source projecten van Databricks. Deze investeringen zullen zorgen voor een nauwere samenwerking tussen Databricks en strategische product partners, ter verbetering van hun gezamenlijke oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Databricks zal zich daarbij niet alleen richten op Silicon Valley, maar ook verder investeren in belangrijke groeiregio’s - waaronder Nederland.

Het fonds heeft geen limiet. Databricks Ventures zal daarom actief op zoek gaan naar de meest innovatieve bedrijven en technologieën om het lakehouse-ecosysteem te versterken. Databricks Ventures zal ook investeren in projecten en ondernemers die net zoals het Databricks Lakehouse een passie delen voor open source en open platformen.

"Databricks is groot geworden dankzij de ondernemersgeest van onze oprichters. We willen de volgende golf van innovatieve startups en oprichters dan ook ondersteunen, met name diegenen die binnen de open source gemeenschap bouwen aan de toekomst van data, analytics en AI", zegt Ali Ghodsi (foto), medeoprichter en CEO van Databricks. "We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken met vooruitstrevende oprichters en teams die onze toekomstvisie van en toewijding aan het lakehouse-ecosysteem delen."

De investeringen van Databricks Ventures zullen zich richten op startende ondernemingen die financieringsrondes in de startup- tot groeifase aantrekken onder leiding van institutionele venture-ondernemingen. Portfoliobedrijven profiteren van een nauwere aansluiting bij het groeiende Lakehouse-ecosysteem en diens developer en open source communities. Ook kunnen zij een breder publiek bereiken door samen te werken met go-to-market-programma's van Databricks. Het Lakehouse Fund zal Databricks ondersteunen om hechte langetermijnrelaties op te bouwen die klanten de allerbeste productervaringen zullen opleveren.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024