Vijf redenen te upgraden met AMD Ryzen™ Threadripper™

AMD Ryzen™ Threadripper™

16-12-2021
Deel dit artikel:

Vijf redenen te upgraden met AMD Ryzen™ Threadripper™

Overstappen op AMD Ryzen™ Threadripper™ levert niet alleen een enorme upgrade, maar ook een nieuw workstationplatform. Als u klaar bent om te upgraden, dan is dit het moment.

1 Snellere single-threaded prestaties

Bij het vergelijken van single-thread-prestaties is de frequentie—of kloksnelheid—cruciaal. Hoewel hiermee niet de volledige vermogens van de CPU worden gemeten, zorgt een hogere frequentie ervoor dat taken die niet geparallelliseerd kunnen worden, zoals dat bij 3D-modelleren en ontwerptools wel kan, sneller worden verwerkt. Dit kan resulteren in hogere framerates in applicatie-viewports en immersieve VR. Het zorgt er ook voor dat ontwerpers hun composities sneller kunnen opbouwen, wat resulteert in een meer naadloze ervaring voor de eindgebruiker. Zoals te zien is in Grafiek 1, is de huidige AMD Ryzen Threadripper PRO 3945WX zo'n 35 procent sneller dan de concurrerende workstationprocessor[1].

Afbeelding1.png

Grafiek 1. AMD versus Intel, Autodesk Revit RFO Benchmark


[1] Gebaseerd op tests door AMD Performance Labs op 8 juni 2020, gebruikmakend van de Autodesk Revit RFO v3.2 2020-test om de prestaties van het Ryzen Threadripper PRO 3945WX-referentiesysteem te testen versus een Intel Xeon W-3275-processor. Resultaten kunnen afwijken. CPP-70

2 Multi-thread-prestatiewinst

De nieuwe generatie workstationprocessors verlegt ook de grenzen als het gaat om de multicore hyper-threaded taken die zo belangrijk zijn om goede ideeën tot leven te wekken. Meer cores voor taken als uiterlijkontwikkeling, laatste rendering, VFX-simulatie, generatief ontwerp of optimalisatie van gereedschapsbanen leveren meer iteraties en snellere inzichten op.

Afbeelding2.png

Grafiek 2 laat zien hoe de 64-core AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX TWEE van de beste concurrerende processors te snel af is in de populaire rendering-benchmark V-Ray.

3 Robuuste uitbreidbaarheid en aanpassingsmogelijkheden

De prestaties van professionele softwareapplicaties worden vaak beïnvloed door andere belangrijke onderdelen van een workstation. Naast een hogere kloksnelheid, maximaal 64 cores en een geheugencapaciteit van 2 TB, biedt de huidige generatie AMD Ryzen Threadripper-processors 128 PCIe 4-lanen die uiteenlopende geavanceerde configuraties mogelijk maken om meerdere GPU's, opslag van hoge snelheid en andere PCIe-uitbreidingsapparaten te ondersteunen. Dit draagt allemaal bij aan meer manieren om een workstation samen te stellen dat perfect aansluit op uw specifieke applicaties en workflow.

4 Gigantische geheugenbandbreedte

Geheugenvereisten nemen snel toe naarmate workflowtaken groeien in omvang en complexiteit. De prestaties van veel professionele applicaties hangen af van de capaciteit en bandbreedte van het workstationgeheugen. AMD Ryzen Threadripper PRO-processors ondersteunen tot 2 TB aan systeemgeheugen. Dit komt van pas om grote hoeveelheden informatie snel aan de CPU aan te bieden voor verwerking, wanneer er gewerkt wordt met grote datasets of scènebestanden. Threadripper PRO-processors bieden ook een ongeëvenaarde geheugenbandbreedte dankzij de acht geheugenkanalen van het platform.

5 Geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties

Moderne workstations moeten worden gemoderniseerd voor het moderne kantoor. Dit betekent gespreide samenwerking, gecentraliseerd/versimpeld IT-beheer en ongekend strikte informatiebeveiliging, vooral als uiterst waardevolle intellectuele eigendommen worden gecreëerd of te gelde gemaakt.

AMD PRO-technologieën bieden organisaties toegang tot hypermodern beheer op afstand en beveiligingstools die goed samengaan met andere IT-investeringen: en het is allemaal optioneel, u zit nergens aan vast.

Lees HIER het hele artikel

Terug naar nieuws overzicht