Riverbed | Aternity heeft herkapitalisatie met succes voltooid

12-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Riverbed | Aternity heeft herkapitalisatie met succes voltooid

Riverbed | Aternity heeft aangekondigd dat het zijn herkapitalisatie met succes heeft voltooid, de schuld met meer dan 1 miljard dollar heeft verminderd en 100 miljoen dollar aan nieuwe contanten heeft binnengebracht, waardoor het bedrijf is gepositioneerd voor groei en blijvend succes op de lange termijn. De herkapitalisatie werd voltooid via een versneld en gecontroleerd proces. Riverbed Technology had eerder in november 2021 in de VS een Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd met het oog op de implementatie van een financieel herstructureringsplan om schulden van 1,1 miljard te elimineren dat is veroorzaakt door de coronacrisis.

Riverbed | Aternity positioneert zich als essentiële technologieleverancier en levert end-to-end-oplossingen voor zichtbaarheid en netwerkprestaties en -versnelling, die bruikbare inzichten bieden en organisaties helpen de productiviteit en hun digitale en IT-investeringen te maximaliseren. In het meest recente kwartaal stegen de totale boekingen voor de visibiltiy oplossingen van het bedrijf met 37% op jaarbasis.

Met een sterkere financiële basis zal Riverbed|Aternity in staat zijn om verder te investeren in het bedrijf en innovatie om beter te voldoen aan de behoeften van klanten en hun succes te versterken. "We zijn verheugd dat we onze herkapitalisatie in een versneld tijdschema hebben voltooid, waardoor onze balans aanzienlijk is vereenvoudigd en Riverbed|Aternity is gepositioneerd voor een nieuwe fase van duurzame groei en succes", aldus Dan Smoot, President en CEO van Riverbed|Aternity.

Smoot meldt verder: "De toekomst van de werkplek is digitaal en hybride, en we kijken ernaar uit om onze evoluerende strategie te bespreken om ervoor te zorgen dat Riverbed|Aternity het best gepositioneerd is om te profiteren van nieuwe marktkansen en disruptieve innovaties voor onze klanten te leveren. We waarderen de steun van onze klanten en zakenpartners tijdens dit proces, en we danken ons getalenteerde team voor hun voortdurende focus en harde werk."

Smoot vervolgt: "We zijn onze investeerders ook dankbaar voor hun vertrouwen en begeleiding tijdens dit proces. Hun vertrouwen in ons bedrijf is een bewijs van de kwaliteit van ons bedrijfsmodel, onze oplossingen en ons team, en heeft ons in staat gesteld om onze herkapitalisatie snel en efficiënt. We kijken ernaar uit om hen aan boord te hebben als onze strategische partners voor de toekomst."

"Riverbed|Aternity is een marktleider en heeft door deze herkapitalisatie een sterkere financiële positie om te investeren in kerntechnologieën, de klantervaring continu te verbeteren en winstgevende groei na te streven", aldus Apollo-partner Chris Lahoud. "We zijn verheugd om het bedrijf te ondersteunen als langetermijninvesteerder en om te zien dat Dan dit geweldige team leidt in het volgende hoofdstuk."

Zoals eerder aangekondigd en gelijktijdig met de opkomst, is een ad-hocgroep van institutionele beleggers onder leiding van Apollo (de 'Ad Hoc-groep') de meerderheidsaandeelhouders van Riverbed geworden via hun beheerde fondsen.

De adviseurs van Riverbed zijn onder meer Kirkland & Ellis LLP als juridisch adviseur, AlixPartners als herstructureringsadviseur en GLC Advisors & Co. als investeringsbankier.

De adviseurs van de Ad Hoc Group zijn onder meer White & Case LLP als juridisch adviseur en Centerview Partners als financieel adviseur. Davis Polk & Wardwell LLP treedt op als raadsman van bepaalde leden van de Ad Hoc Group.

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace