Redactie - 11 december 2021

Logistieke divisie Ingram Micro overgenomen door CMA CGM Group

Logistieke divisie Ingram Micro overgenomen door CMA CGM Group image

CMA CGM Group, speler op het gebied van verzending en logistiek, en Ingram Micro hebben een Share and Asset Purchase Agreement getekend voor de CMA CGM Group om de meeste van Ingram Micro's Commerce & Lifecycle Services-activiteiten (CLS) over te nemen, inclusief Shipwire en de technologie van het bedrijf, logistieke bedrijven in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. De resterende delen van de bestaande CLS-activiteiten zullen worden behouden door Ingram Micro. De ondernemingswaarde van de transactie is 3 miljard dollar.

De overname van Ingram Micro CLS is gespecialiseerd in e-commerce contractlogistiek en omni-channel fulfilment. De transactie omvat Shipwire, een cloudgebaseerd logistiek technologieplatform. Het overgenomen bedrijf vertegenwoordigt een geschatte jaaromzet van 1,7 miljard dollar in 2021 en heeft wereldwijd 11.500 medewerkers in dienst in 59 magazijnen, met een sterke aanwezigheid in de VS en Europa.

Deze overname illustreert de inzet van de CMA CGM Group om haar positie als wereldleider in scheepvaart en logistiek te versterken. Tussen CEVA Logistics en de CLS-activiteiten zal het gecombineerde logistieke personeelsbestand ongeveer 90.000 mensen uitmaken, verspreid over bijna 1.100 locaties in 160 landen. Door de combinatie van de activiteiten van CEVA Logistics en Ingram Micro CLS wordt de op drie na grootste wereldwijde leverancier van contractlogistieke diensten. Michiel Alting von Geusau, momenteel Executive Vice President en President van Global Commerce & Life Cycle Services voor Ingram Micro, zal het bedrijf binnen CEVA Logistics blijven leiden.

Deze overname vormt een verdere aanvulling op het aanbod van CEVA Logistics in de contractlogistieksector en ondersteunt haar doelstelling om een top 5 wereldwijde speler op het gebied van logistiek voor derden te worden. CEVA is al door Gartner gerangschikt in het Leaders-kwadrant in zijn Magic Quadrant Third-Party Logistics Worldwide-rapport 2021.

Versterkte blootstelling aan snelgroeiende eCommerce-ruimte

De CLS-activiteiten van Ingram Micro zullen een aanvulling vormen op de bestaande e-commerceactiviteiten van CEVA Logistics en de groei in belangrijke marktsegmenten, zoals technologie, detailhandel en mode, versnellen. Het CLS-bedrijf heeft een sterke basis in contractlogistiek met uitstekende eCommerce-mogelijkheden, waaronder beheer van retourlogistiek, zichtbaarheid van pakketten en levering op dezelfde dag.

Het Shipwire-platform voor orderafhandeling biedt flexibele eCommerce-logistieke oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Shipwire krijgt toegang tot het klantenbestand van CMA CGM van meer dan 100.000 klanten en de magazijnen van CEVA om de ontwikkeling te versnellen en haar wereldwijde aanwezigheid uit te breiden.

Samen zullen CEVA Logistics en de CLS-activiteiten een van 's werelds toonaangevende end-to-end e-commercediensten zijn.

De investeringen van CMA CGM Group versnellen en haar strategische groei ondersteunen

Deze overname maakt deel uit van de CMA CGM Group-strategie om uitgebreide transport- en logistieke oplossingen te bouwen en te ontwikkelen ter ondersteuning van de toeleveringsketens van haar klanten. De Groep versnelt investeringen om haar scheepvaart- en logistieke netwerk te versterken, gericht op oplossingen die zijn ontworpen om de veerkracht en de vloeibaarheid van de toeleveringsketen te vergroten.

De CMA CGM Group is voornemens deze acquisitie uit eigen middelen te financieren. De afronding van deze transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties door de relevante autoriteiten. De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 afgerond.

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group, zei: “De overname van Ingram Micro CLS is strategisch voor de CMA CGM Group. Na het afronden van de turnaround dit jaar, zal onze dochteronderneming CEVA Logistics haar ontwikkeling versnellen en toetreden tot 's werelds Top 4 in contractlogistiek. Zijn positie zal aanzienlijk worden versterkt op de Amerikaanse en Europese markten, waardoor het beter in staat zal zijn om de kansen te grijpen die worden geboden door de hausse van e-commerce. Toegewijd om toonaangevende end-to-end supply chain-oplossingen te bieden, zal de CMA CGM Group haar ontwikkeling voortzetten, steunend op twee solide pijlers, verzending en logistiek, met een wereldleiderschapspositie in beide sectoren.”

Alain Monié, CEO van Ingram Micro, zei: “CMA CGM Group zet zich in om te investeren in technologie, capaciteiten en talent om snel een van 's werelds grootste spelers op het gebied van wereldwijde e-commerce te worden. Met een missie om bedrijven te laten groeien en gemeenschappen te laten bloeien, ben ik ervan overtuigd dat dit uitstekend past bij ons dynamische, innovatieve en oplossingsgerichte CLS-team."

Jacob Kotzubei, Partner bij Platinum Equity, en Matthew Louie, Managing Director bij Platinum Equit , dat Ingram Micro in juli overnam, zeiden: "We hebben veel respect voor CMA CGM Group en zijn van mening dat CLS uitstekend past bij CEVA Logistics. Deze stap stelt Ingram Micro in staat zich te concentreren op de groei en uitbreiding van zijn kerntechnologiedistributie en cloudservices. We zullen blijven investeren in de organische groei van deze bedrijven en door middel van prospectieve overnames.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024