NETGEAR en Holdan werken samen rond professionele AV toepassingen

Sergio Mandos, NETGEAR

10-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NETGEAR en Holdan werken samen rond professionele AV toepassingen

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, is een samenwerking aangegaan met Holdan, distributeur in de broadcast- en videomarkt en de Birddog-distributeur in Europa. De aanleiding voor beide partijen om de handen ineen te slaan, is de groeiende behoefte vanuit de markt voor Network Device Interface (NDI)-oplossingen.

De samenwerking tussen NETGEAR en Birddog via Holdan brengt het beste van NETGEAR’s AV over IP-producten en Birddog’s NDI camera’s samen, waarbij NETGEAR ook een verbindende factor speelt met zijn AV over IP-oplossingen. Dit zorgt ervoor dat beide partijen betrouwbaarheid, gemak en kwaliteit voor alle NDI-gerelateerde oplossingen kunnen bieden via Holdan.

Holdan en NETGEAR zorgen er dankzij deze samenwerking voor dat NETGEAR’s AV over IP-producten ook voor NDI-oplossingen bereikbaar en toegankelijk zijn. AV over IP is een snelgroeiende markt, waarbij de oplossingen op een eenvoudige en efficiënte manier hoge kwaliteit, lage latency en hoge snelheid bieden. Op deze behoefte speelt NETGEAR in en biedt middels de samenwerking met Holdan een unieke oplossing. “Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om op basis van AV over IP te werken”, vertelt Sergio Mandos (foto), VAR salesmanager bij NETGEAR.

Mandos vervolgt: “Wij maken bij NETGEAR niet alleen hardware die er mooi uitziet, maar integreren alle grote AV over IP-merken in onze oplossingen. Daardoor maken we onze oplossingen volledig plug & play, zodat ze makkelijk te configureren zijn voor de AV-professional zonder in te leveren op de complexe functionaliteiten.”. Bas van der Linde, General Manager van Holdan Europe voegt daaraan toe: “Holdan is zeer verheugd om te kunnen melden dat wij per direct de AV-gerelateerde oplossingen van NETGEAR zullen distribueren in Europa. NDI-cameratechniek is een zeer belangrijk onderdeel van ons totale portfolio.”.

“Wij werken nu ruim een jaar samen met onze partner BirdDog en zien een explosieve stijging als het gaat om NDI-oplossingen. Via BirdDog kwamen wij dan ook in gesprek met NETGEAR en binnen korte tijd concludeerden wij beiden dat we een zeer welkome aanvulling zijn op elkaars producten en diensten. Holdan is al ruim 25 jaar een bekende distributeur in Europa op het gebied van broadcast-, cinema- en audiovisuele oplossingen. Wij zijn actief in nagenoeg alle landen binnen Europa welke wij beleveren vanuit ons distributiecentrum in Ridderkerk.”, aldus van der Linde.

Terug naar nieuws overzicht
Security