Sabaas en Sentia doen samen SAP cloud migraties naar AWS

10-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sabaas en Sentia doen samen SAP cloud migraties naar AWS

Sentia, een service provider op het gebied van hybride cloud services en digital experience management, bundelt haar krachten met de cloud enabler voor SAP-workloads Sabaas om klanten te ondersteunen bij het migreren van hun SAP-omgeving naar de AWS Cloud. Op deze manier worden klanten in staat gesteld de S/4HANA-deadline van 2027 te halen. Door de ervaring van zowel Sentia als Sabaas, gecombineerd met de flexibele en veilige AWS Cloud, kunnen klanten op een snelle en veilige manier hun bedrijfskritische ERP-systemen naar de cloud brengen.

Met ingang van 2027 zal de support van verschillende SAP-producten, waaronder ERP 6.0, CRM 7.0, SCM 7.0, SRM 7.0, worden stopgezet. SAP-klanten zullen daarom de overstap moeten maken naar het nieuwe SAP S/4HANA-platform. Door deze overgang te combineren met een migratie naar de cloud, wordt dit proces versneld. De uitgebreide SAP-kennis van Sabaas vergroot de kans op succesvolle cloudmigraties naar Amazon Web Services (AWS) die verzorgd worden door Sentia. De flexibiliteit van de cloud, de stabiliteit van SAP-applicaties en de inzichten in bedrijfsprocessen op basis van Digital Experience Management is een krachtige combinatie, die zeer bedrijfskritische SAP-systemen de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.

AWS biedt de veiligste, meest betrouwbare en meest uitgebreide cloudinfrastructuur, evenals een bewezen aanpak die wordt ondersteund door ongeëvenaarde ervaring met het ondersteunen van SAP-klanten in de cloud. Daarnaast biedt Sabaas jarenlange kennis en ervaring rondom migraties en SAP Basis-as-a-service. Sentia maakt als managed service provider de SAP-omgeving volledig transparant met de data-analyseoplossing SAP Powerconnect. Hierdoor behoren performanceproblemen op bedrijfskritische ERP-systemen tot het verleden en is stabiliteit tijdens de migratie gewaarborgd.

“Veel SAP-gedreven organisaties zullen de komende jaren naar de cloud gaan," zegt Edwin Kennedy, CCO van Sentia Nederland. "Wij willen hen graag begeleiden bij deze overstap; de gecombineerde kennis over AWS van Sabaas en Sentia maakt dit mogelijk. Deze samenwerking is voor organisaties de uitgelezen kans om te starten met het opschonen en archiveren van hun SAP-landschap en deze voor te bereiden op de overstap naar de cloud, en om gebruik te maken van de innovaties die voor SAP lange tijd niet beschikbaar waren.”

"Organisaties die hun SAP-omgeving hebben gemigreerd naar de cloud ervaren dat mogelijkheden beschikbaar komen voor hun zakelijke gebruikers. Het koppelen van data lakes, het uitlezen van IoT-data, maar ook het versneld testen van SAP-releases blijken op AWS veel eenvoudiger en kosteneffectiever te zijn," zegt Sander van Gemert, partner en architect bij Sabaas. "Door onze samenwerking met Sentia kunnen we klanten een compleet pakket bieden waarbij implementatie, beveiliging en flexibiliteit volledig uit handen worden genomen. Samen met de klant analyseren we het huidige landschap en doen we voorstellen over hoe processen in de AWS Cloud gerealiseerd kunnen worden. Slim gebruik van cloud native oplossingen voorkomt verstoringen en verlaagt de kosten, ook in de SAP-wereld."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP, Cloud, data
Cloud