Wouter Hoeffnagel - 11 december 2021

Zoom rondt tweede investeringsronde Zoom Apps Fund af

Zoom rondt tweede investeringsronde Zoom Apps Fund af image

De tweede investeringsronde van Zoom Apps Fund, dat is opgericht om de groei van het Zoom-ecosysteem te bevorderen, is afgerond. In de tweede investeringsronde zijn 13 bedrijven betrokken die oplossingen ontwikkelen voor verschillende toepassingen, zoals samenwerking en productiviteit, gaming en teamactiviteiten, gezondheid en wellness en meeting intelligence.

"Innovatie blijft van cruciaal belang voor Zooms ecosysteem voor ontwikkelaars. Zo blijven we de wijzen ontwikkelen waarop Zoom-gebruikers verbinden, samenwerken en productief blijven", zegt Colin Born, hoofd van Zoom Ventures. "We zijn erg trots dat we deze partners kunnen financieren, zodat ze hoogwaardige oplossingen kunnen blijven ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van Zoom-gebruikers over de hele wereld."

Wereldwijd venture-fonds

De investeringen maken deel uit van een wereldwijd venture-fonds van 100 miljoen dollar dat is opgezet om de ontwikkelaars van Zoom Apps en partners te ondersteunen die apps en integraties bouwen op het Zoom Developer Platform. Na afronding van deze investeringsronde bevat het portfolio van het Zoom Apps Fund meer dan 25 bedrijven die opmerkelijke oplossingen bouwen met Zoom.

De 13 bedrijven waarin recent is geïnvesteerd, ontwikkelen oplossingen binnen het Zoom-platform voor onder meer samenwerking en productiviteit, gaming en teamactiviteiten, gezondheid en wellness, meeting intelligence en sales enablement, en interviewmanagement en virtuele evenementen. Zie hieronder de volledige lijst.

Samenwerking & productiviteit

  • Allo, een gezamenlijke whiteboard-app voor teams die op afstand en hybride werken.
  • Grain, een eenvoudige manier voor het opnemen, transcriberen en bewerken van Zoom-meetingvideo's.
  • Mio, een oplossing voor chat-interoperabiliteit met externe contacten van Microsoft Teams, Slack en Webex.

Gaming en teamactiviteiten

  • Dive vergroot de betrokkenheid van werknemers door virtuele vergaderingen productief en leuker te maken.
  • Funomena maakt games voor opkomende platforms met een focus op fashion, dans, muziek en samenspel.
  • Hermis helpt de uitdagingen van teams op afstand te overwinnen met geïntegreerde virtuele toepassingen die hen meer laten verbinden.

Gezondheid en wellness

  • Wellness Coach, een digitaal gezondheidsplatform dat honderden coaches aanbiedt voor 1-op-1- en groepscoaching, samen met tools voor team wellness.
  • Moxie, de motor achter hybride fitness waarmee gebruikers virtueel of persoonlijk sporten met coaches.

Meeting intelligence en sales enablements

  • Avoma, een AI-assistent die belangrijke taken tijdens de hele lifecycle van een vergadering automatiseert.
  • Second Nature verhoogt de productiviteit van sales en zorgt ervoor dat alle sales-medewerkers klaar voor zijn om te closen.

Interviewmanagement en virtuele evenementen

  • BuildBetter biedt een snelle tool voor productonderzoek.
  • Clovers, een intelligent sollicitatieplatform.
  • Filo.co maakt virtuele evenementen mogelijk door uiteenlopende Zoom-platformtoepassingen samen te brengen in een virtuele campus

Alle informatie hierover is te vinden op het blog van Zoom.