Wouter Hoeffnagel - 12 december 2021

Barry Callebaut kiest voor beheerde SD-WAN van GTT

Barry Callebaut kiest voor beheerde SD-WAN van GTT image

Barry Callebaut, de grootste fabrikant van chocolade- en cacaoproducten ter wereld, implementeerde een volledig beheerde SD-WAN-service heeft met GTT Communications. Hierdoor worden 131 sites van Barry Callebaut in meer dan 30 landen op 6 continenten met elkaar verbonden. De GTT SD-WAN-oplossing integreert de VMware SD-WAN-technologie met de globale Tier 1-internetbackbone van GTT. Deze biedt private en directe cloudconnectiviteit, zodat de prestaties van bedrijfskritische applicaties worden verbeterd.

De implementatie van de SD-WAN-oplossing van GTT is voor Barry Callebaut het vierde generatie Wide Area Network (WAN). Hierbij is een transformatie doorgemaakt van een MPLS-gebaseerd netwerk naar een grootschalige SD-WAN-implementatie. De beheerde SD-WAN-oplossing van GTT biedt Barry Callebaut een sterkere automatisering en gecentraliseerde beheermogelijkheden. Het low-touch implementatieplatform biedt de provisioning extra flexibiliteit tijdens het provisioning proces. Bovendien verlaagt de beheerde SD-WAN-oplossing de total cost of ownership van het netwerk voor Barry Callebaut en neemt de wereldwijde bandbreedte met meer dan 77% toe. Hiermee wordt de toekomstbestendigheid van het netwerk gegarandeerd. GTT verzorgde het ontwerp, de configuratie en de oplevering van de oplossing voor de globale organisatie van Barry Callebaut. De implementatie werd hierbij sneller dan gepland voltooid. Ook garandeert GTT wereldwijd een consistent serviceniveau.

Vereenvoudigd, agile en efficiƫnt netwerk

"We hebben GTT gekozen vanwege zijn uitstekende trackrecord in het opleveren van betrouwbare, wereldwijde netwerkoplossingen en vanwege zijn flexibiliteit, die goed aansluit bij de innovatieve cultuur bij Barry Callebaut", aldus Steven Vandamme, chief information officer bij Barry Callebaut. "GTT heeft geweldige ondersteuning geboden bij het ontwerp en de bouw van een vereenvoudigd, agile en efficiƫnt netwerk, waarmee wij onze 'cloud first'-strategie mogelijk kunnen maken. Dit helpt ons bij het verbeteren van een groot aantal onderdelen van onze wereldwijde activiteiten, van supply chain-management tot de productiviteit van onze medewerkers. Deze SD-WAN-oplossing aangeboden door GTT helpt ons bij het versnellen van onze voor digitale transformatie-strategie."

"We zijn erg blij dat we de bedrijfsdoelstellingen van Barry Callebaut kunnen ondersteunen met onze veilige, globale en hoog performante SD-WAN-oplossing", zegt Tom Homer (foto), GTT division president Europa. "We hechten veel waarde aan de kracht van ons partnerschap. We blijven oplossingen leveren die voldoen aan de immer evoluerende netwerkbehoeften van Barry Callebaut."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024