SentinelOne introduceert AI-gedreven mobiele beveiligingsoplossing

12-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne introduceert AI-gedreven mobiele beveiligingsoplossing

SentinelOne kondigt Singularity Mobile aan, een nieuwe AI-gedreven mobiele beveiligingsoplossing die autonome bescherming, detectie en respons biedt voor iOS-, Android- en Chrome OS-apparaten. Door middel van AI-detectie biedt Singularity Mobile bescherming tegen mobiele malware, phishing, exploits en man-in-the-middle (MiTM)-aanvallen. Singularity Mobile biedt gegevensbescherming en ondersteunt end-to-end Zero Trust.

Uit het Mobile Security Index 2021-onderzoek van Verizon blijkt dat meer dan de helft van de respondenten te maken heeft met inbreuken die grote gevolgen hebben. SentinelOne wijst erop dat mobiele apparaten in toenemende mate worden gebruikt als verificatiemiddel voor bedrijfsapps met een Zero Trust-model. Dit maakt het adequaat beschermen van mobiele platforms van groot belang.

'Elk endpoint is een potentieel doelwit'

"Met werk dat tegenwoordig overal en altijd in de wereld plaatsvindt, is elk endpoint - inclusief mobiele apparaten - een potentieel doelwit", zegt Nicholas Warner, COO bij SentinelOne. “Het is van cruciaal belang dat mobiele apparaten en Chromebooks gebruik maken van AI-gedreven verdediging om gebruikers en de organiasatie te beschermen als onderdeel van een Zero Trust-framework. Steeds meer organisaties willen de hiaten op het gebied van het bring your own device (BYOD)-beleid en mobiele beveiliging dichten. We zijn er trots op deze belangrijke oplossing aan onze klanten te kunnen leveren en een diepgaande XDR-strategie te ondersteunen.”

De overgang naar hybride werk en het bring your own device (BYOD)-beleid heeft een reeks nieuwe targets voor aanvallers gecreëerd. Veel organisaties hebben hierop gereageerd door het gebruik van MDM-oplossingen verplicht te stellen. De meeste MDM-oplossingen zijn echter alleen apparaatbeheerders en bevatten geen Mobile Threat Defense (MTD), of zelfs elementaire beschermingsmogelijkheden. Dit creëert volgens SentinelOne een vals gevoel van veiligheid bij gebruikers die denken dat ze beschermd zijn, maar dat niet zijn, waardoor het risico op bedrijfsstoringen, gegevensverlies en cyberaanvallen toeneemt. Singularity Mobile biedt implementatieflexibiliteit, inclusief robuuste MDM-integraties en stand-alone configuratie.

Singularity XDR levert bescherming, zichtbaarheid en respons in een gedistribueerde onderneming, inclusief Windows-, Mac-, Linux- en cloudworkloads. Met Singularity Mobile, mogelijk gemaakt door Zimperium, breidt het Singularity XDR-platform zich uit om Mobile Threat Defense te bieden op iOS, Android en Chrome OS die on-device, adaptief en realtime is. Dit biedt bescherming tegen mobiele malware en phishing-aanvallen zonder afhankelijk te zijn van een cloudverbinding. Nu er wereldwijd meer Chromebooks dan Mac-apparaten worden verkocht, is Singularity Mobile goed gepositioneerd om kritieke cyberbeveiliging te bieden voor onderwijs en bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht
Security