Roku opent Nederlands kantoor

12-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Roku opent Nederlands kantoor

Roku opent een kantoor in Amsterdam. Door zijn aanwezigheid in Nederland uit te breiden, wil het bedrijf de internationale groei ondersteunen. Het Amsterdamse kantoor wordt gevestigd aan de Weteringschans en biedt ruimte voor maximaal 150 medewerkers.

Het hoofdkantoor van Roku staat in Silicon Valley, in Europa heeft het bedrijf momenteel kantoren in Denemarken, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk. “Tv-streaming is een wereldwijd fenomeen, en internationale groei is een belangrijke focus voor ons”, zegt Arthur van Rest, VP International bij Roku. “Het aantrekken van de juiste mensen is cruciaal voor ons succes, en wij geloven dat Nederland beschikt over veel talent en expertise. We zoeken naar geschikte kandidaten voor allerlei functies, variërend van marketing- en business development-rollen tot financiële en juridische functies.”
 
"Amsterdam verstevigt zijn positie als toonaangevende Europese hub voor media- en techbedrijven. Dankzij onze goede fysieke en digitale infrastructuur kunnen bedrijven hun internationale aanwezigheid snel laten groeien. Een innovatief bedrijf als Roku is een sterke aanvulling op onze levendige tech- en start-upscene. Bovendien zal het veel nieuwe kansen creëren voor het diverse talent dat we in huis hebben”, aldus Victor Everhardt, locoburgemeester van Amsterdam.

Roku OS

Roku lanceerde zijn eerste mediaspeler in 2008, waarmee consumenten Netflix naar hun tv konden streamen. Het bedrijf heeft ook het een besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor tv's: Roku OS. Dit systeem wordt gebruikt door meer dan vijftien tv-fabrikanten om gebruiksvriendelijke en betaalbare smart tv's te ontwikkelen. Op het Roku-platform kunnen gebruikers duizenden gratis en betaalde streamingkanalen afspelen. Roku werkt samen met deze streamingkanalen om meer kijkers aan te trekken en te behouden, maar ook om de inkomsten uit hun content te maximaliseren.
 
Internationale expansie staat hoog op Roku's agenda. In september van dit jaar lanceerde Roku zijn streaming-spelers in Duitsland. Dit werd gevolgd door een uitgebreide marketingcampagne om Roku onder de aandacht van de consumenten te brengen. Streaming-spelers van Roku zijn momenteel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Roku werkt in het Verenigd Koninkrijk ook samen met tv-fabrikanten als TCL en Hisense voor de productie van Roku TV-modellen.
 
Het Roku-platform is momenteel beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld, en heeft meer dan 56 miljoen actieve accounts (gemeten op 30 september 2021). 

Terug naar nieuws overzicht