Claroty krijgt kapitaalinjectie en neemt Medigate over

09-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Claroty krijgt kapitaalinjectie en neemt Medigate over

Claroty heeft de volgende stap voorwaarts aangekondigd in haar missie om alle cyber-physical systems (CPS) in industriële, gezondheidszorg- en bedrijfsomgevingen te beveiligen - het Extended Internet of Things (XIoT) – door 400 miljoen dollar aan Series E-financiering op te halen en een overeenkomst aan te gaan voor de overname van Medigate , een IoT-beveiligingsbedrijf in de gezondheidszorg. De ronde brengt de totale financiering van het bedrijf op 635 miljoen dollar, waarmee het het best gefinancierde cyberbeveiligingsbedrijf is in de industriële (OT), gezondheidszorg (IoMT) en zakelijke IoT-sectoren.

"Hoewel connectiviteit tussen de cyber- en fysieke systemen in de productie, de gezondheidszorg, de energiesector en andere industrieën aanzienlijke concurrentievoordelen oplevert via een grotere operationele flexibiliteit en veerkracht, creëert het ook een grotere blootstelling aan risico's met ernstige gevolgen voor de veiligheid van de patiënt, de openbare veiligheid en de milieu", zei Yaniv Vardi, CEO van Claroty. "Door de diepgaande domeinexpertise en gespecialiseerde technologieën van Claroty en Medigate te combineren in één enkel platform, zullen we een enorme sprong voorwaarts maken in onze missie om het steeds groter wordende universum van XIoT te beveiligen voor elke verbonden organisatie. We stellen ons een toekomst voor waarin cyber- en fysieke werelden veilig verbinding maken om ons leven te ondersteunen, en met zo'n sterke steun van enkele van 's werelds meest vooraanstaande technologie-investeerders, hebben we de middelen die we nodig hebben om deze visie te realiseren."

De Series E-financiering werd mede geleid door nieuwe investeerder SoftBank Vision Fund 2, evenals bestaande investeerders Bessemer Venture Partners en Schneider Electric. Andere bestaande investeerders, waaronder ISTARI (een wereldwijd cyberbeveiligingsplatform opgericht door Temasek), Team8 en Standard Investments, namen ook deel. Bovendien zal Yossi Cohen , hoofd van SoftBank's investeringsactiviteiten in Israël , toetreden tot de raad van bestuur van Claroty.

Terug naar nieuws overzicht
Security