Cloudflare neemt Zaraz over

09-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cloudflare neemt Zaraz over

Cloudflare, een het beveiligings-, prestatie- en betrouwbaarheidsbedrijf dat helpt bij het bouwen van een beter internet, heeft aangekondigd dat het Zaraz heeft overgenomen, een bedrijf dat technologie heeft ontwikkeld om websites versnellen en beveiligen door de impact van marketing- en analysetools van derden te verminderen. Zaraz is het eerste bedrijf dat Cloudflare heeft overgenomen op basis van zijn eigen technologie, Cloudflare Workers.

“Duizenden applicaties zijn gebouwd op Workers, en het is fenomenaal om de impact en innovatie te zien die het kan brengen op elk niveau van een organisatie, van ontwikkelaars tot CIO's. We geloven echt dat het volgende miljardenbedrijf kan en zal worden gebouwd op Cloudflare Workers”, zegt Matthew Prince, medeoprichter en CEO van Cloudflare. “We waren onder de indruk van hoe het team van Zaraz Cloudflare Workers op een unieke manier gebruikte om bedrijven te helpen de inzichten te krijgen die ze nodig hebben, en tegelijkertijd de bliksemprestaties te leveren die consumenten verwachten. We zijn verheugd dat ze zich bij het team voegen en zijn verheugd om te blijven investeren in de ontwikkelaars die op ons platform bouwen.”

Tegenwoordig gebruiken veel websites tools van derden, zoals Google Analytics, Facebook Pixel en Hubspot, om bedrijven te helpen kritieke informatie over hun online bezoekers te verzamelen of kritieke taken te automatiseren. Volgens gegevens van WebAlmanac gebruikt de mediane website in 2021 21 oplossingen van derden op mobiel en 23 op desktop en dat aantal kan aanzienlijk hoger zijn. Ondanks dat bedrijven tijd en middelen investeren om hun websites te optimaliseren, kan het gebruik van deze tools van derden de prestaties van hun sites vertragen en extra beveiligingsrisico's veroorzaken.

Met Zaraz kunnen bedrijven zoveel tools van derden gebruiken als ze nodig hebben, zonder hun website te vertragen, hun veiligheid in gevaar te brengen of de privacy van hun klanten op te offeren. Zaraz gebruikt Cloudflare Workers om de meerdere netwerkverzoeken van elke tool te vervangen door één enkel verzoek, waardoor een rommelig web van extensies effectief wordt getransformeerd in een enkele lichtgewicht applicatie. Dit verbetert niet alleen de browse-ervaring, maar geeft klanten ook de mogelijkheid om te bepalen welke gegevens ze naar een derde partij sturen, waardoor ze de privacy van hun gebruikers kunnen beschermen. Zaraz helpt ook om sites te beveiligen door te voorkomen dat schadelijke code websites binnendringt door geen tools van derden in de browser uit te voeren.

"We hadden Zaraz niet kunnen bouwen zonder de wereldwijde schaal, snelheid en flexibiliteit van Cloudflare Workers", zegt Yair Dovrat, medeoprichter en CEO van Zaraz. “Het gebruik van Workers betekende dat we Zaraz konden optimaliseren voor prestaties en beveiliging, iets wat traditionele tagmanagers niet konden. We zijn verheugd om lid te worden van het team van Cloudflare, zodat we een verschil kunnen maken op het hele internet, waardoor het voor iedereen sneller, beter en veiliger wordt.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud