Yannick de Lange: Uniserver is dé speler in hybrid-clouddienstverlening die blijft versnellen

Yannick de Lange, Uniserver

10-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Yannick de Lange: Uniserver is dé speler in hybrid-clouddienstverlening die blijft versnellen

De Nederlandse hybrid-clouddistributeur Uniserver blijft groeien. In de afgelopen jaren was er naast sterke organische groei sprake van een buy and build-aanpak met overnames van onder meer Denit en CloudNation. Uniserver – zelf heel sterk in de MSP-markt - breidde hierdoor zijn expertise op het gebied van ISV's (Denit) en public cloud (CloudNation) flink uit.

"Deze overnames passen in onze ambitie om dé Nederlandse marktleider te worden in hybrid-cloudoplossingen voor MSP’s en ISV's", zegt Algemeen Directeur Yannick de Lange van Uniserver. “En die ambitie zijn we nu aan het versnellen. Een van de stappen die we onlangs gezet hebben, is dat Denit verder gaat onder de vlag van Uniserver. Dat gebeurt met hetzelfde vertrouwde team dat actief is van Amsterdam en Alkmaar. We doen dit omdat we zo onze klanten integraal kunnen bedienen vanuit één herkenbaar label, waarin we onze diensten optimaal op elkaar hebben aangesloten.”

Keuzes maken
Volgens De Lange is de behoefte aan kennis en kunde op het gebied van cloud groot. “MSP's en ISV's moeten op dit moment allerlei stevige keuzes maken over de toekomst. De technische ontwikkelingen gaan snel en onderwerpen als security, databeveiliging, privacy en lokaal werken zijn hot. Wat doe je met innovaties als containers, de inzet van functions of het combineren van diensten over allerlei verschillende clouds heen? Maar ook: hoe help je een klant aan een stabiel en krachtig platform zonder zelf te moeten investeren in hardware en beheer? Organisaties horen en lezen over public, private en hybrid, maar hebben het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Om hier de juiste keuzes te maken, heb je veel kennis en ervaring nodig. Je wilt immers voorkomen dat je de verkeerde weg inslaat en terug moet komen op je keuze. En in veel gevallen heb je te maken met technische of licentiebeperkingen. Wij helpen daarbij met meer dan 175 mensen die heel goed thuis zijn in de nieuwe hybride cloud-wereld. Zij helpen partners en hun klanten bij het versnellen van hun digitale transformatie door de juiste technologie te combineren tot simpele oplossingen.”

Sterke combinatie
Het is de ambitie van Uniserver om met al zijn labels de hybride cloud simpel te maken. "De overnames van Denit en CloudNation passen daar naadloos in", aldus de Lange. "Denit heeft vanuit de historie enorm veel kennis opgebouwd voor ISV's als het gaat om Platform-as-a-Service, containers en dan vooral Kubernetes en managed dienstverlening. Uniserver is al 20 jaar heel sterk op de MSP-markt. CloudNation voegt nu al zijn kennis toe op het gebied van public cloud. Dat alles biedt een sterke combinatie om cloudtechnologie voor partners en hun eindklanten eenvoudig te maken. Daarbij helpen we de bedrijfsrisico's verkleinen. De rol van IT wordt wat dat betreft steeds crucialer. Als IT-dienstverlener krijgen we meer en meer de rol van riskmanager die helpt om processen zo in te richten en te ondersteunen dat stabiliteit en beschikbaarheid gewaarborgd zijn en daardoor de risico's kleiner zijn. ”

Partner-focus
Uniserver hanteert vanaf het begin een indirect Partner-model. Dat kanaal blijven we ook in de toekomst houden, aldus De Lange. "Zo'n aanpak schept namelijk duidelijkheid voor iedereen: de partner, de eindklant en wijzelf. De partner kent en bedient de eindgebruikers, terwijl wij op basis van de eisen, wensen maar ook trends met een optimaal advies komen over de beste route om met passende IT-oplossingen het halen van bedrijfsdoelen te versnellen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

hybrid