Splunk boekt meer omzet en verlies

07-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Splunk boekt meer omzet en verlies

Splunk, speler op het gebied van dataplatforms voor beveiliging en observatie, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het fiscale derde kwartaal dat eindigde op 31 oktober 2021. De omzet steeg naar naar 664,75 dollar. Het verlies liep op naar 343,32 miljoen dollar.

Financiële hoogtepunten derde kwartaal 2022

Cloud ARR bedroeg $ 1,11 miljard, een stijging van 75% op jaarbasis.

De totale ARR bedroeg $ 2,83 miljard, een stijging van 37% op jaarbasis.

De cloudomzet bedroeg $ 243 miljoen, een stijging van 68% op jaarbasis.

De totale omzet bedroeg $ 665 miljoen, een stijging van 19% op jaarbasis.

270 klanten met een cloud ARR van meer dan $ 1 miljoen, een stijging van 96% op jaarbasis.

635 klanten met een totale ARR van meer dan $ 1 miljoen, een stijging van 43% op jaarbasis.

"Q3 was een belangrijke mijlpaal voor Splunk, aangezien het ons eerste cloud ARR-kwartaal van een miljard dollar was, met cloud goed voor een record van 68% van onze softwareboekingen", zegt Graham Smith, interim-CEO en voorzitter van Splunk. "Onze resultaten over het derde kwartaal onderstrepen de rol die Splunk speelt in de digitale transformaties van onze klanten en het enorme vertrouwen dat organisaties hebben in ons dataplatform en onze beveiligings- en observatieoplossingen."
"Nogmaals, onze uitvoering was erg sterk, aangezien we de ARR in de cloud met $ 130 miljoen hebben verhoogd tot meer dan $ 1,1 miljard dollar, een stijging van 75% ten opzichte van vorig jaar", zegt Jason Child, CFO van Splunk. "We hebben het derde kwartaal afgesloten met 635 klanten met een totale ARR van meer dan $ 1 miljoen dollar, een stijging van 43% ten opzichte van een jaar geleden."

"De vraagomgeving blijft sterk", vervolgt Child, "en de klantbetrokkenheid is uitstekend, vooral voor bestaande klanten die hun hybride omgevingen beheren. We verwachten dat ons momentum tot het einde van het jaar zal aanhouden en we zijn op schema om FY22 af te sluiten met meer dan $3 miljard aan totale ARR.”

Terug naar nieuws overzicht
Security