Witold Kepinski - 08 december 2021

Boek: Reset de gemeentelijke ICT

Boek: Reset de gemeentelijke ICT image

Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Ze besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen.
 
In Reset de gemeentelijke ICT beschrijven de auteurs hoe gemeenten hun ICT-inspanningen en de relatie met hun ICT-leveranciers kunnen herinrichten. Geen abstract diplomatiek geformuleerde beschouwing, maar concrete handvatten om het zoekgeraakte evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden te herstellen. Het is tijd voor een reset.

Het eerste exemplaar van dit boek is aangeboden aan de Commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer onder voorzitterschap van Renske Leijten.

De auteurs Kees Groeneveld van eSpecialisten en Herman Timmermans van Tasclinx hebben in hun rol als consultant en interim-manager jarenlange ervaring met automatisering bij de overheid, en bij gemeenten in het bijzonder. Ze hebben tientallen gemeenten en decentrale overheden geholpen bij de aanbesteding en implementatie van complexe ICT-projecten.

Meer informatie en bestelling van het boek: klik op deze link.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024