Qlik en UiPath starten samenwerking

08-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Qlik en UiPath starten samenwerking

Qlik en UiPath kondigden hun samenwerking en de lancering aan van directe integratie tussen Qlik Cloud analytics en het UiPath end-to-end enterprise automation softwareplatform. De integratie stelt gebruikers van analytics in staat om UiPath-automatiseringen te gebruiken om acties te stimuleren en taken in downstream-applicaties te prioriteren, rechtstreeks vanuit Qlik. De integratie vormt een aanvulling op de automatisering die al mogelijk is met Qlik Application Automation, en zal organisaties helpen bij hun reis naar Active Intelligence, waar technologie en processen leiden tot onmiddellijke actie vanuit realtime, up-to-date en vertrouwde gegevens om de bedrijfswaarde in de gehele data- en analysetoeleveringsketen te vergroten.

James Fisher, Chief Product Officer van Qlik, zei: "Organisaties die Active Intelligence omarmen, willen graag gegevensstromen uit al hun verschillende bronnen in Qlik integreren en automatiseren voor analyse, inzichten en downstream-actie. De integratie met UiPath breidt het ecosysteem van technologiepartners uit die het Qlik Active Intelligence Platform integreren en waarde toevoegen en zal de automatiseringsmogelijkheden die al aanwezig zijn met Qlik Application Automation verbeteren. Gebruikers kunnen nu een uitgebreid scala aan acties en geautomatiseerde workflows van Qlik activeren voor hun essentiële dagelijkse taken in belangrijke applicaties zoals ERP, CRM en HR, terwijl ze ook invloed hebben op cruciale en tijdige aandachtsgebieden zoals supply chain management en klantenservice. Ondernemingen willen datagestuurde besluitvorming opschalen, vooral om te reageren op snelle marktveranderingen die gevolgen hebben voor gebieden als supply chain en voorraadbeheer. De stroom van realtime gegevens naar de downstream-besluitvorming die UiPath en Qlik samen mogelijk maken, is van cruciaal belang voor elke dagelijkse functie die reageert op veranderende marktomstandigheden. Het automatiseren van de inzichten van Qlik in gevestigde workflows om acties te activeren met UiPath-automatisering s beperkt ook de noodzaak voor gebruikers om door meerdere tools te navigeren. Dit vermindert op zijn beurt de tijd die nodig is om vol vertrouwen op marktsnelheid te handelen."

UiPath Chief Product Officer Param Kahlon zei: "Tijdige besluitvorming in de snel veranderende markt van vandaag, waar organisaties regelmatig te maken hebben met supply chain- en voorraadverstoringen, vereist dat organisaties hun vermogen om de stroom van gegevens naar cloudanalyses te automatiseren voor actie opschalen”, zegt UiPath Chief Product Officer Param Kahlon. “Door gebruik te maken van ons toonaangevende automatiseringsplatform voor ondernemingen met Qlik, kunnen klanten meer gegevens activeren voor impact en de complexiteit van de workflow in elke bedrijfsfunctie verminderen. De integratie maakt gebruik van UiPath-automatiseringen en stelt gebruikers in staat workflows rechtstreeks in te stellen binnen hun Qlik-analyse-ervaring. Dit elimineert administratieve rompslomp en verscherpt de verversingscycli bij het herladen van gegevens voor consistente taken die dagelijks of wekelijks plaatsvinden. Door gebruik te maken van Qlik als het belangrijkste centrum van datastromen en automatisering, kunnen organisaties hun zichtbaarheid in de keten van taken centraliseren, zodat governance en compliance behouden blijven en automatiseringsbeslissingen tijdig geïnformeerd worden."

Terug naar nieuws overzicht