Trump haalt dikke miljard dollar op voor eigen social media platform

07-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Trump haalt dikke miljard dollar op voor eigen social media platform

Trump Media & Technology Group (TMTG) en Digital World Acquisition Corp. (Nasdaq: DWAC), hebben aangekondigd dat Digital World Acquisition inschrijvingsovereenkomsten heeft gesloten voor 1 miljard dollar aan toegezegd kapitaal dat moet worden ontvangen na voltooiing van hun bedrijfscombinatie (de "PIPE") van een diverse groep institutionele beleggers. Dit meldt TMTG in een persbericht.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is verbannen van social media platformen na de bestorming van het Capitool in januari 2021 door aanhangers van Trump. Hij kan daardoor niet meer zich profileren op Facebook, Twitter en YouTube. Daarom wil hij een eigen social media platform. Trump had ooit 89 miljoen volgers op Twitter en 33 miljoen volgers op Facebook.

Trump, voorzitter van TMTG, verklaart in een persbericht: "De 1 miljard dollar stuurt een belangrijke boodschap naar Big Tech dat censuur en politieke discriminatie moet stoppen. Amerika is klaar voor TRUTH Social, een platform dat niet zal discrimineren op basis van politieke ideologie. Naarmate onze balans groter wordt, zal TMTG in een sterkere positie verkeren om terug te vechten tegen de tirannie van Big Tech."

Patrick Orlando, voorzitter en CEO van Digital World Acquisition Corp., merkt verder op in het persbericht: "Onze focus op het leveren van publieke aandeelhouderswaarde drijft onze besluitvorming en door deze toezeggingen te accepteren voor een strategische infusie van groeikapitaal, geloven we dat het gecombineerde bedrijf kan groeien op een ongelooflijk sterke basis. De liquiditeit die zal worden verstrekt aan de gecombineerde bedrijfsbalans, boven de maximaal $ 293 miljoen (minus kosten) die DWAC kan bieden, zou de strategische positionering van TMTG moeten versterken. Ik ben ervan overtuigd dat TMTG effectief kan inzetten dit kapitaal om de uitvoering van zijn bedrijf te versnellen en te versterken, onder meer door toptalent aan te trekken, toptechnologieleveranciers in te huren en belangrijke reclame- en bedrijfsontwikkelingscampagnes uit te rollen."

Verder meldt het persbericht: 'Samen zal de transactie een geschatte opbrengst opleveren van ongeveer 1,25 miljard dollar (na aftrek van geschatte transactiekosten), uitgaande van volledige levering van het bedrag aan contanten dat door DWAC in bewaring wordt gehouden, dat zal worden gebruikt om de activiteiten van de gecombineerde entiteit te financieren. De conversieprijs per aandeel van de volledig gecommitteerde converteerbare preferente aandelen PIPE-transactie vertegenwoordigt een korting van 20% op de volumegewogen gemiddelde slotkoers ("VWAP") van DWAC voor de vijf handelsdagen vóór en met 1 december 2021, onder voorbehoud van neerwaartse aanpassing. Als de VWAP van de gecombineerde entiteit voor de 10 handelsdagen na het sluiten van de bedrijfscombinatie ("Closing VWAP") op of boven $ 56 ligt, zal er geen neerwaartse aanpassing plaatsvinden. Als de slot-VWAP lager is dan $56, dan wordt de conversieprijs aangepast naar de grootste korting van 40% op de slot-VWAP en de bodemprijs van $ 10,00. De PIPE-financiering is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders en regelgevende instanties, en zal naar verwachting worden afgerond op of kort na de voltooiing van de bedrijfscombinatie."

Exclusieve plaatsingsagent

EF Hutton, divisie van Benchmark Investments, LLC, treedt op als exclusieve plaatsingsagent en kapitaalmarktenadviseur voor DWAC.

'Non-woke entertainment'

Het persbericht van TMTG meldt tot slot: "Trump Media & Technology Group is een bedrijf voor sociale media en technologie. TRUTH Social , het toekomstige socialemediaplatform van TMTG, zal een uitlaatklep bieden die een open wereldwijde conversatie aanmoedigt zonder discriminatie op basis van politieke ideologie. TMTG+, de op abonnementen gebaseerde videostreamingservice van het bedrijf, zal naar verwachting toegang bieden tot non-woke entertainment, nieuws, documentaires, podcasts en meer."

Terug naar nieuws overzicht