E-mail security specialist Mimecast overgenomen door Permira

07-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

E-mail security specialist Mimecast overgenomen door Permira

Mimecast, specialist in e-mailbeveiliging en cyberweerbaarheid, heeft aangekondigd dat het wordt overgenomen door Permira, een wereldwijde private equity-onderneming. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Permira alle uitstaande gewone aandelen van Mimecast verwerven voor 80 dollar per aandeel in een transactie met een totale waarde van 5,8 miljard dollar.

"Vandaag is een spannende mijlpaal voor Mimecast, aangezien we een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf beginnen", zegt Peter Bauer, voorzitter en CEO van Mimecast. “Ons team heeft uitstekend werk geleverd door onze relaties met klanten te laten groeien en uit te breiden en ons platform te innoveren. Permira heeft een sterke staat van dienst in het gezamenlijk ondersteunen van de groeiambities en strategische doelen van bedrijven, en we kijken ernaar uit om samen te werken om de cyberbeveiliging en veerkracht van organisaties over de hele wereld verder te versterken. Dit is een geweldig resultaat voor ons bedrijf en onze aandeelhouders.”

Robert Schechter, onafhankelijk bestuurder van Mimecast en voorzitter van het Speciaal Comité, zei: “Deze transactie volgt een strategisch proces onder toezicht van en geregisseerd door een onafhankelijk Speciaal Comité van de Raad van Bestuur, dat besprekingen omvatte met een aantal strategische en financiële partijen. We zijn verheugd om aanzienlijke onmiddellijke contante waarde te leveren aan onze aandeelhouders en zijn van mening dat deze transactie de beste weg vooruit is voor Mimecast en onze belanghebbenden.”

"We bewonderen Mimecast, het managementteam en de getalenteerde medewerkers al lang", aldus Permira Partners, Michail Zekkos en Ryan Lanpher. “E-mail is de belangrijkste vector voor cyberaanvallen, en pogingen tot phishing en imitatie zijn voortdurend in ontwikkeling. Dit betekent dat er nooit meer urgentie of behoefte is geweest voor organisaties om hun kritieke gegevens en infrastructuur te beschermen. Met een innovatief platform, beveiligingscontroles van wereldklasse en een schaalbaar model is Mimecast ideaal gepositioneerd om zowel grote als kleine bedrijven te helpen hun werknemers te beschermen tegen kwaadwillende activiteiten. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van onze ervaring bij het opschalen van wereldwijde technologiebedrijven terwijl we samenwerken met Peter en zijn team aan hun volgende groeifase.”

Pierre Pozzo, Principal bij Permira, voegt toe: “Mimecast wordt algemeen erkend als een gevestigde leider en innovator op het gebied van e-mailbeveiliging met een sterke en groeiende positie in de zakelijke markt. We delen het geloof van het bedrijf in de aanzienlijke kansen die voor ons liggen op het gebied van cyberbeveiliging via alle samenwerkingskanalen, vooral nu meer individuen zijn overgestapt naar een externe werkplek. We kijken ernaar uit om samen te werken met het Mimecast-team om de productroadmap te versnellen en de go-to-market-organisatie uit te breiden om verdere groei te stimuleren.”

Terug naar nieuws overzicht
Security