Reuters: Europese Commissie onderzoekt overname Nuance door Microsoft

07-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Reuters: Europese Commissie onderzoekt overname Nuance door Microsoft

De Europese Commissie onderzoekt de aangekondigde overname van Nuance Communications door Microsoft. Een vragenlijst is door de Europese Commissie verstuurd naar concurrenten van Microsoft en klanten van Nuance waarin partijen bezwaren kunnen aangeven.

Dit meldt Reuters, dat de vragenlijst heeft ingezien. Nuance Communications is een Amerikaanse multinational die zich richt op onder meer spraakherkenningssoftware en scantoepassingen. Klanten zijn actief in onder meer de retail, zorg, telecomsector, automotive-industrie en financiële sector. Microsoft kondigde in april aan Nuance over te nemen.

Vragenlijst

De Europese Commissie heeft tot 21 december de tijd om de overname goed te keuren of een onderzoek te starten. De vragenlijst die door de Europese Commissie is verstuurd lijkt een voorloper van een dergelijk onderzoek. De vragenlijst vraagt ontvangers onder meer of Microsoft en Nuance concurrenten zijn, en in hoeverre een overname impact heeft op klanten en rivalen. Ook wordt gevraagd of Microsoft Nuance voorrang kan geven over concurrerende diensten.

Microsoft wil niet reageren op de berichtgeving van Reuters. Nuance heeft niet gereageerd op een verzoek van het persagentschap om commentaar.

Terug naar nieuws overzicht