xxllnc breidt uit met Inforing

07-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

xxllnc breidt uit met Inforing

xxllnc, Nederlandse leider in GovTech-software, breidt uit met de toevoeging van Inforing. Met meer dan 290 gemeentelijke klanten is Inforing een belangrijke speler in het sociaal domein. De overname van Inforing is de achtste voor xxllnc in twee jaar tijd en werd ondersteund door software-investeerder Main Capital Partners.

Al meer dan 15 jaar ondersteunt Inforing gemeenten en welzijnsorganisaties met een Registratie- en Informatie (RIS)-applicatie op het gebied van schuldhulpverlening, met als doel de problematiek rondom proactieve schuldhulpverlening en sociaal welzijn in goede banen te leiden. In de RIS-applicatie is voor elk vraagstuk een aparte module beschikbaar. Zo ontwikkelde Inforing in samenwerking met de gemeente Amsterdam ‘RIS Vroeg Eropaf’, een module die focust op het vroeg signaleren van problematische schulden.

Ter ondersteuning van belangrijke sociale projecten bij gemeenten biedt Inforing bijvoorbeeld ‘RIS Goede start’, voor het vergroten van zelfredzaamheid van jonge kwetsbare gezinnen. De software helpt hierbij niet alleen met het gestandaardiseerd uitrollen van het project, maar geeft door koppelmogelijkheden met BI-tools ook handvatten voor sturing en verantwoording.

Module naar aanleiding van Toeslagenaffaire

Onlangs lanceerde Inforing een softwaremodule naar aanleiding van de Toeslagenaffaire, die in korte tijd leidde tot veel nieuwe aanvragen vanuit gemeenten. De software helpt gemeenten om meer inzicht te krijgen in het verloop van de sociale en financiële situatie van betrokkenen. Door vast te leggen wat er vanuit de gemeente aan ondersteuning wordt gegeven, is terugkoppeling geven over de situatie aan de Belastingdienst ook een stuk makkelijker.

xxllnc, voorheen bekend als Exxellence, startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een softwaregroep met bijna 450 medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid. Sinds het in 2020 onder de vleugels kwam van Main Capital Partners, zijn er acht softwarebedrijven toegevoegd. “Met de software van Pronexus die focust op de efficiënte uitvoering van vier gemeentelijke onderwijstaken, waren we al actief in het sociaal domein. Met Inforing versterken we deze positie verder. Maar ook maken we slimme, generieke combinaties mogelijk, zoals een integratie met ons product Zaaksysteem of met functionaliteiten zoals Single Sign on”, zegt Michel Veenhuis, CEO van xxllnc.

Terug naar nieuws overzicht