Gerard van de Aast wordt voorzitter Raad van Commissarissen KPN

07-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gerard van de Aast wordt voorzitter Raad van Commissarissen KPN

De Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN maakt bekend dat de Gerard Van de Aast  de opvolger wordt van Duco Sickinghe als voorzitter van de Raad van Commissarissen, na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 13 april 2022 ("AVA"). Duco Sickinghe treedt na zijn tweede en laatste termijn terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Gerard van de Aast is een zeer ervaren bestuurder met een ruime staat van dienst op directieniveau in diverse sectoren, variërend van bouw tot software engineering, zowel in Nederland als in het buitenland. De heer Van de Aast is sinds 14 april 2021 lid van de Raad van Commissarissen van KPN.

Claudia Zuiderwijk zal ook aftreden aan het einde van haar tweede en laatste termijn, na de AVA van 2022.

Rekening houdend met het profiel van de Raad van Commissarissen worden Kitt Koelemeijer en Chantal Vergouw voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van KPN voor een termijn van vier jaar met ingang van de AVA.

Kitty Koelemeijer (58) is hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit. Ze heeft een sterke achtergrond in marketing, supply chain management, innovatie, digitale transformatie, retailing en e-commerce. Zij bekleedt momenteel ook toezichthoudende functies bij onder meer Brunel, B&S Group, CB Logistics en Intergamma. De voordracht van mevrouw Koelemeijer geschiedt op aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad van KPN.

Chantal Vergouw (45) is directievoorzitter van de Nederlandse verzekeraar Interpolis (onderdeel van Achmea) sinds 2016. Zij brengt twintig jaar bestuurlijke ervaring mee in de bank- en verzekeringssector en heeft uitgebreide kennis opgedaan op gebieden zoals digitalisering, klantenservice, operations, marketing, branding en omnichannel sales in de consumenten- en zakelijke markt. Chantal Vergouw is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Dierenbescherming en is commissaris bij de Turkse bank-verzekeraar Eureko Sigorta. Voordat ze bij Interpolis in dienst trad, bekleedde ze meer dan 15 jaar verschillende functies bij ING Bank.

Het volledige standpunt van de Centrale Ondernemingsraad met betrekking tot beide voordrachten wordt bij publicatie van de AVA-agenda beschikbaar gesteld op de website van de vennootschap. De benoemingen gaan in na een besluit van de aandeelhouders van KPN tijdens de AVA. De uitnodiging en de agenda voor de AVA worden in maart 2022 gepubliceerd.

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur zijn Sickinghe en Zuiderwijk dankbaar voor hun waardevolle bijdrage aan KPN. Tijdens zijn 8-jarige ambtstermijn, waarvan 7 jaar als voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft Duco Sickinghe KPN door een transformatieperiode geleid. Zijn toewijding, gecombineerd met zijn uitgebreide telecom-, zakelijke en financiële ervaring, is zeer waardevol geweest voor KPN. Claudia Zuiderwijk heeft KPN, tijdens haar 8-jarige termijn als lid van de Raad van Commissarissen, ondersteund met haar brede kennis van business, IT en maatschappij. Zij was lid van de Remuneratiecommissie en Nominatie & Corporate Governance Commissie en had bijzondere aandacht voor de positie van de medewerkers van KPN. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen kijken uit naar de samenwerking met mevrouw Koelemeijer en mevrouw Vergouw.

Terug naar nieuws overzicht