Zerto In-Cloud for AWS voor grootschalige disaster recovery

Zerto In-Cloud for AWS voor grootschalige disaster recovery

Zerto In-Cloud for AWS voor grootschalige disaster recovery

07-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zerto In-Cloud for AWS voor grootschalige disaster recovery

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, kondigt Zerto In-Cloud for AWS aan. Deze nieuwe cloud-native softwareoplossing biedt disaster recovery voor Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), waarbij de bescherming op te schalen is tot meer dan duizend instances over diverse regio’s, availability zones en accounts. Het tijdens AWS re:Invent 2021 onthulde Zerto In-Cloud for AWS zorgt voor betrouwbare en snelle bescherming van bedrijfsapplicaties in AWS met eenvoudige en geautomatiseerde workflows voor failover, herstel en testdoeleinden.

Organisaties die workloads in Amazon EC2-instances hebben draaien doen er goed aan om die te beschermen met een simpele en schaalbare oplossing voor disaster recovery. De uitdaging bij bestaande oplossingen is dat ze gebruikmaken van agents, gepaard gaan met intensieve handmatige configuratie- en beheerprocessen, slechts beperkte regionale dekking bieden of lastig te integreren zijn met automatiseringstools. Daarmee blijft grootschalige of snelle bescherming en herstel buiten bereik.

Daarom breidt Zerto zijn bewezen disaster recovery-functionaliteit uit naar Amazon EC2-instances binnen diverse AWS-regio’s en availability zones. Zerto’s innovatieve benadering van in-cloud replicatie lost het probleem van schaalbaarheid op met orchestration en automatisering, zonder inzet van agents. Zerto In-Cloud for AWS biedt efficiëntere replicatie van grootschalige volumes over meerdere regio’s en zones en optimaliseert de orchestration-workflows om gegevensverlies tot een minimum te beperken en te voldoen aan de Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO). Zerto In-Cloud for AWS brengt eenvoudige, schaalbare en efficiënte cloud-native disaster recovery naar workloads in AWS die in de cloud zijn ontwikkeld of gemigreerd.

De uitgebreide functionaliteit van Zerto omvat zowel migratie, disaster recovery en back-ups naar AWS als replicatie van Amazon EC2-workloads naar omgevingen op locatie. Zerto In-Cloud for AWS vult deze functionaliteit verder aan met een veerkrachtige, uiterst schaalbare en cloud-native architectuur voor disaster recovery binnen de cloud. Dankzij het API-gebaseerde beheer is Zerto In-Cloud for AWS eenvoudig te integreren met elke gewenste automatiseringsoplossing zodat de bescherming van workloads ondergebracht kan worden bij de overkoepelende databeheerstrategie. Zerto biedt één platform en een uniforme ervaring voor disaster recovery, back-ups en de migratie van workloads vanuit, binnen en naar AWS, of het nu gaat om virtuele machines of containers.

Aanvullende belangrijke mogelijkheden van Zerto In-Cloud for AWS zijn onder meer:

Geautomatiseerde failovertests: De mogelijkheden van Zerto In-Cloud for AWS voor automatisering- en orchestration maken niet-disruptieve failovertests mogelijk voor alle instances in een AWS-regio of availability zone. Organisaties kunnen op die manier de effectiviteit van hun disaster recovery-plannen toetsen om er zeker van te zijn dat ze goed zijn voorbereid op storingen of calamiteiten.
Bescherming van applicaties: Bescherming en herstel van grote complexe applicaties zoals die van SAP en Oracle. De orchestration van Zerto In-Cloud for AWS maakt het mogelijk om beschermingsgroepen in te richten voor diverse instances in AWS.
Stateless beheer: De beheercomponenten van Zerto In-Cloud for AWS kunnen worden gehost in elke Amazon EC2-regio en van regio tot regio worden voorzien van veerkrachtige bescherming tegen regionale storingen.

“Zerto biedt al jaren hét disaster recovery-platform voor de bescherming van virtuele machines op locatie naar AWS. Met Zerto In-Cloud for AWS kunnen gebruikers van Amazon EC2 hun workloads nu snel herstellen over verschillende AWS-regio’s na elke onderbreking, ook als die door een ransomware-aanval is veroorzaakt”, zegt Ziv Kedem, vice president en General Manager van Zerto. “Hiermee brengen we de eenvoud van Zerto op schaal naar deze gebruikers. Met onze eenvoudige, grootschalige orchestration van disaster recovery kunnen zij een disaster recovery-strategie ontwikkelen voor de bescherming van bedrijfskritische applicaties die in Amazon EC2 draaien.”

Zerto In-Cloud for AWS zal begin 2022 verkrijgbaar zijn in de AWS Marketplace.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud