RawWorks: endpoints met IGEL OS in combinatie van VDI- en DaaS-toepassingen sneller dan Windows

07-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

RawWorks: endpoints met IGEL OS in combinatie van VDI- en DaaS-toepassingen sneller dan Windows

De prestaties van endpoints met het IGEL OS en met Microsoft Windows zijn door RawWorks vergeleken tijdens het zoeken van toegang tot digitale werkomgevingen. In combinatie met virtual desktop infrastructure (VDI)- en desktop-as-a-service (DaaS)-toepassingen bleken veel gebruikte typen endpoints waarop het IGEL OS draaide tot drie keer sneller en efficiënter dan endpoints waarop Windows was geïnstalleerd.

Dit maakt IGEL bekend. RawWorks maakte voor zijn onafhankelijke onderzoek gebruik van standaard datasets en workloads. Het onderzocht de verschillen qua prestatiegegevens en ervaringen van eindgebruikers tussen IGEL OS en Microsoft Windows bij het gebruik van Microsoft Azure in combinatie met Citrix Cloud. Meer in het bijzonder voerde RawWorks voor elk besturingssysteem metingen uit van het CPU-verbruik. Dat deed het voor praktijktoepassingen als het gebruik van videoconferencing-oplossingen zoals Microsoft Teams en Zoom, videostreaming, en productiviteitsoplossingen zoals PowerPoint. Uit de resultaten kwam naar voren dat het IGEL OS op alle fronten minder CPU-capaciteit verbruikte. Dit is een van de belangrijkste prestatiemaatstaven die van invloed is op de ervaring van eindgebruikers.

'Consistent latere round trip time'

“De data laat zien dat het CPU-verbruik van IGEL OS aanzienlijk lager uitviel. Er was op endpoints sprake van een consistent latere round trip time (RTT) bij een hogere framesnelheid”, zegt Eltjo van Gulik, principal consultant bij RawWorks. “In sommige gevallen lag het CPU-verbruik bij het gebruik van Windows drie keer hoger. Een hogere RTT levert ‘jitter’ op en vertragingen in de gebruikersinteractie. Het kan zorgen voor inconsistent geluid en andere protocolgerelateerde vertragingen. In combinatie met VDI nam de RTT gemiddeld met 200% toe als Microsoft Windows werd gebruikt in plaats van het IGEL OS.”

“Windows is een krachtig besturingssysteem dat door veel grote en kleine bedrijven wordt gebruikt. We blijven echter zeggen dat Windows in de cloud hoort, en niet op het endpoint”, zegt Simon Townsend, de chief marketing officer van IGEL. “Als je Windows vanuit de cloud gebruikt, profiteer je van krachtiger beveiliging, eenvoudiger beheer en allerhande schaalvoordelen. Zeker als je op endpoints gebruikmaakt van een niet-belastend, op Linux gebaseerd besturingssysteem als IGEL OS. Deze benchmarktest door RawWorks laat zien dat je enorm krachtige prestatievoordelen met het met IGEL OS kunt realiseren. Dit is echt de meest efficiënte manier voor werknemers om toegang te krijgen tot de cloud. Deze aanpak draagt bij aan een boeiender en productievere gebruikservaring.”

RawWorks vergeleek het op Linux gebaseerde besturingssysteem van IGEL voor workspaces in de cloud met het besturingssysteem Windows OS. Dat deed het voor alle toepassingsscenario’s binnen Microsoft Azure in combinatie met Citrix Cloud. De tests werden uitgevoerd op drie populaire thin clients: de HP t640, Dell Wyse 5070 en Lenovo ThinkCentre M625Q. Het volledige prestatierapport van RawWorks is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht