AWS belicht contactcenter, messaging, security en duurzaamheid innovaties

04-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS belicht contactcenter, messaging, security en duurzaamheid innovaties

Tijdens de laatste de AWS re:Invent 2021 werd middels een keynote door Peter DeSantis, SVP AWS Utility Computing, nieuwe toepassingen aangekondigd rond contactcenter, messaging, security en duurzaamheid. 

Contactcenter

Geautomatiseerde Chatbot Designer in Amazon Lex: Amazon Lex’ geautomatiseerde chatbot ontwerper maakt het voor klanten sneller en makkelijker om een chatbot te ontwerpen door het designproces te automatiseren met behulp van bestaande conversatie transcripten. Amazon Lex ondersteunt het bouwen, testen en implementeren van chatbots en virtuele assistenten op contactcenterdiensten, websites en messagingskanalen. De geautomatiseerde chatbot designer breidt de bruikbaarheid van Amazon Lex uit naar de ontwerpfase met behulp van machine learning. Hiermee wordt een eerste botontwerp geleverd dat je vervolgens zelf kunt verfijnen en sneller gesprekservaringen kan lanceren. De geautomatiseerde chatbot designer biedt klanten en partners van Amazon een eenvoudige en intuïtieve manier om chatbots te ontwerpen, waarbij de ontwerptijd gereduceerd kan worden tot enkele uren.

Messaging

Site-to-Site connectiviteit met AWS Direct Connect SiteLink: Amazon kondigt AWS Direct Connect SiteLink aan, een nieuwe mogelijkheid van AWS Direct Connect voor de klant om verbindingen te maken tussen on-premises netwerken via de wereldwijde netwerkbackbone van AWS. Vanaf vandaag kunnen gebruikers sites verbinden via Direct Connect-locaties, zonder verkeer door een AWS regio te sturen. Er zijn 108 Direct Connect locaties beschikbaar in 32 landen verspreid over Afrika, Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten. Gebruikers kunnen profiteren van de betrouwbaarheid en wereldwijde footprint van Direct Connect. Hiermee kan een netwerk opgebouwd worden dat meegroeit met het bedrijf, zonder langlopende contracten, flexibele pay-as-you-go prijzen en een breed scala aan poortsnelheden – van 50Mbps tot 100Gbps.

Verbeterde dead-letter queue (DLQ) management ervaring voor Amazon SQS Standard Queues: Met de verbeterde DLQ management ervaring voor SQS-standaardwachtrijen kunnen gebruikers eenvoudig niet-gebruikte berichten van DLQ naar de bronwachtrij terugbrengen. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar in de SQS-console en helpt gebruikers te focussen op de belangrijke fase van de workflow voor het afhandelen van fouten, die bestaat uit het identificeren en oplossen van verwerkingsfouten. Met deze nieuwe ontwikkelervaring kunnen gebruikers eenvoudig een voorbeeld van de ongebruikte berichten inspecteren en ze met één klik terugplaatsen in de oorspronkelijke wachtrij. En dat zonder aangepaste code te schrijven, te onderhouden en te beveiligen. Deze nieuwe ervaring zorgt er ook voor dat berichten in batches worden teruggeplaatst, waardoor de totale kosten dalen.

Security

Netwerkbeheer van adressen en auditing op schaal met Amazon VPC IP Address Manager: AWS introduceerde Amazon VPC IP Address Manager (IPAM), een nieuwe functie die netwerkbeheerders een geautomatiseerde workflow voor IP-beheer biedt. IPAM maakt het voor netwerkbeheerders gemakkelijker om IP-adressen in netwerken op schaal te organiseren, toe te wijzen, te bewaken en te controleren. Hierdoor wordt de beheer- en monitoringlast verlaagd en handmatige processen, die tot vertragingen en onbedoelde fouten kunnen leiden, geëlimineerd.

Amazon VPC Network Access Analyzer: AWS heeft Network Access Analyzer onthuld die gebruik maakt van AWS' geautomatiseerde redeneertechnologie die AWS IAM Access Analyzer, Amazon VPC Reachability Analyzer, Amazon Inspector Network Reachability en andere aantoonbare securitytools aanstuurt. Deze nieuwe tool gebruikt Network Access Scopes om de gewenste connectiviteit tussen jouw AWS-bronnen te specificeren. Je kan aan de slag gaan met een set door Amazon gemaakte scopes en deze vervolgens kopiëren en aanpassen, of jouw eigen scopen maken.

AWS Shield Advanced Update – Automatic Application Layer DDoS Mitigation: AWS heeft een nieuwe Automation Application Layer DDoS Mitigation aangekondigd voor AWS Shield Advanced. Dit is een nieuwe reeks mogelijkheden voor alle Shield Advanced-klanten die automatisch kwaadaardig webverkeer beperken wat de beschikbaarheid van applicaties dreigt te beïnvloeden. Deze functie maakt, test en implementeert automatisch AWS WAF-regels om laag 7 DDoS-gebeurtenissen te beperken voor klanten.

Duurzaamheid

Amazon investeert in 274 duurzame-energieprojecten wereldwijd, voegt 18 nieuwe projecten toe in Europa en de VS: Amazon kondigde 18 nieuwe grootschalige wind- en zonne-energieprojecten aan in de VS, Finland, Duitsland, Italië, Spanje en het VK, goed voor in totaal 5,6 gigawatt van aangekochte capaciteit tot nu toe in 2021. Deze nieuwe grootschalige wind- en zonne-energieprojecten brengen Amazon's totale toegezegde productiecapaciteit voor hernieuwbare elektriciteit op meer dan 12 GW en 33.700 gigawattuur wanneer de projecten volledig operationeel worden. De projecten zullen duurzame energie leveren voor Amazon's bedrijfskantoren, fulfilmentcentra en AWS-datacenters die miljoenen klanten wereldwijd ondersteunen, waardoor Amazon zijn belofte kan nakomen om het schone energie-equivalent te produceren van de elektriciteit die wordt gebruikt door alle consumenten Echo apparaten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud