Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over

04-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over

HR-softwarespecialist Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over, een softwarebedrijf gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor recruitment. Textkernel bevestigt hiermee haar positie als wereldwijde marktleider op het gebied van zoek- en matchtechnologie. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners.

Sovren is voornamelijk actief in de Noord-Amerikaanse markt en opereert vanuit Texas in de Verenigde Staten, met een productportfolio dat vergelijkbaar is aan de suite van Textkernel. De uitbreiding sluit naadloos aan op de missie van Textkernel om mensen en banen beter met elkaar te willen verbinden.

Met deze strategische stap zet Textkernel haar succesvolle groeitraject voort en versterkt zij haar positie in de Noord-Amerikaanse markt en APAC-regio. Textkernel en Sovren hebben beide een indrukwekkende groei doorgemaakt de afgelopen jaren, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Na het bundelen van de krachten met Sovren, bedient Textkernel meer dan 2.500 klanten, waaronder enkele van de grootste uitzendbureaus wereldwijd, vanuit kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Pieter van Bodegraven, Managing Partner Benelux bij Main en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Textkernel: “We verwachten op korte tot middellange termijn actiever te worden in de Verenigde Staten. Dit is een zeer spannend moment voor Main, omdat we voor veel van onze Europese platformbedrijven een groot potentieel zien om via een buy-and-build strategie de activiteiten in de Verenigde Staten uit te breiden.”

Terug naar nieuws overzicht