Maven 11 Capital haalt kapitaal  op voor blockchain venture fund

03-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Maven 11 Capital haalt kapitaal op voor blockchain venture fund

Blockchaininvesteringsmaatschappij Maven 11 Capital heeft op 30 november haar tweede fonds, Venture Fund II, gesloten op een bedrag van $ 120 miljoen. Na het succes van hun eerste fonds gaat het team van Maven 11 Capital door met het ondersteunen van talentvolle ondernemers die nieuwe infrastructuurprotocollen, DeFi en Web 3.0 applicaties bouwen binnen de blockchain industrie.

Het opgehaalde bedrag van $ 120 miljoen bewijst dat er onder investeerders toenemende belangstelling bestaat om digitale assets in hun portefeuille op te nemen. “Investeerders waarderen het dat zij niet alleen deelnemen via hun investeringen maar ook actief onderdeel worden van deze communities en hun ecosystemen. Dit is een ontwikkeling die men niet langer kan negeren,” zegt Joost van der Plas, partner bij Maven 11 Capital.

De groep investeerders in het Venture Fund II van Maven 11 Capital is divers. Onder meer zijn het vermogende particulieren uit de financiële en technologiesector, crypto-ondernemers, family offices en institutionele partijen. Allemaal zijn ze enthousiast over de mogelijkheden die de blockchainindustrie biedt en nemen ze graag deel aan het ecosysteem om meer te leren over de fundamentele verschuiving die momenteel plaatsvindt richting een gedecentraliseerde en disruptieve toekomst.

Maven 11 Capital biedt meer dan alleen financiering. Het team van Maven 11 Capital steunt de ontwikkeling van hun participaties actief. Een goed voorbeeld hiervan is Maple Finance, waar Maven 11 Capital de rol van ‘Pool Delegate’ op zich heeft genomen. “Er is nu zoveel kapitaal beschikbaar in de sector dat je meer dan geld alleen moet meebrengen. De manier waarop we Maple Finance ondersteunen in het aantrekken en verstrekken van kapitaal op hun platform laat zien hoe wij dat kunnen doen. Hierbij kiezen we voor een maatwerkaanpak, want iedere founder en ieder project is weer anders,” zegt Balder Bomans, partner bij Maven 11 Capital.

Maven 11 Capital is opgericht in 2015 en sinds 2017 actief als durfinvesteerder. Met de opbrengst van de nieuwe kapitaalronde stelt Maven 11 Capital zich ten doel als partner veelbelovende projecten te ondersteunen van de eerste stappen tot de marktintroductie. Participaties van Fund I waren onder meer Celestia, Qredo, Nym Technologies en Spectral Finance. Venture Fund II heeft al deelnemingen genomen in onder andere Merit Circle, Maple Finance, Anoma en Zapper. “De traditionele structuur van dit nieuwe fonds geeft een lange tijdshorizon voor onze investeringen. Hierdoor kunnen we protocollen steunen die moeten uitgroeien van een innovatief idee tot een volwaardige DAO (Decentrale Autonome Organisatie) of tot een protocol met goede tractie bij ontwikkelaars en gebruikers,” zegt Darius Rugys, sinds kort partner bij Maven 11 Capital.

Terug naar nieuws overzicht