Wie wordt Marketing Manager of the Year 2021?

06-12-2021 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wordt Marketing Manager of the Year 2021?

De Dutch IT-channel Award voor Marketing Manager of the Year gaat naar een persoon in het Nederlandse IT-kanaal die excelleert met marketing. Dat kan ook een succesvolle samenwerking van meerdere personen zijn. Zoals vorig jaar, toen Marc Verhoeven & Luuk van Leeuwen (Arrow ECS) samen de prijs wonnen. Een eervolle vermelding was er voor Bianca de Vogel van Veeam Software, die ook dit jaar is genomineerd.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Bianca de Vogel startte in 2015 bij Veeam als Field Marketing Manager voor alleen Nederland, maar is inmiddels verantwoordelijk voor alle field en channel marketingactiviteiten in de hele Benelux plus Oostenrijk en Zwitserland. Volgens collega's inspireert zij teamleden en haalt zij het beste in hen omhoog. Ze doet dat door niet te dicteren, maar altijd ruimte te laten voor ontwikkeling, creativiteit en nieuwe ideeën. Bianca de Vogel reageert snel op nieuwe situaties. Zo organiseerde ze in dit tweede coronajaar hybride evenementen, waar klanten en partners elkaar online én offline veilig konden ontmoeten. Veeam-collega's in EMEA waarderen De Vogel om haar adviezen, haar nooit aflatende hulp en haar altijd eerlijke mening.

Brigitte van den Boogaard is Director E-commerce & Marketing Benelux bij distributeur ALSO, de toonaangevende technologieleverancier die wereldwijd actief is in 93 landen. Haar nominatie voor deze award komt niet uit de lucht vallen, maar is tegelijk uiterst simpel gemotiveerd: ALSO heeft gewoon een superprofessionele marketingafdeling, die door Van den Boogaard in goede banen wordt geleid. Brigitte van den Boogaard, die HEAO commerciële economie studeerde aan de Hogeschool 's-Hertogenbosch, begon in maart 2017 bij ALSO als Marketing Manager, en werd al snel directeur. Eerder werkte ze onder meer als Projectmanager E-Commerce bij Bunzl Retail & Industry Nederland, groothandel in verpakkingsmaterialen.

Cynthia Leest begon in 2017 als Marketing- en Communicatiespecialist bij Exertis, leverancier van audiovisuele apparatuur in Dordrecht. Ze is genomineerd omdat ze volgens kenners 'de meest creatieve ideeën bedenkt om het kanaal de kernwaarden van Exertis te laten ervaren'. Een voorbeeld is een speciaal voor relaties gebottelde fles wijn, een eigen blend, gekozen door fanatieke wijnliefhebbers bij Exertis. Leest, eerder werkzaam bij onder andere Shell, organiseert evenementen met in ieder geval drie elementen: kennis, meet & greet en 'fun'. In coronatijd was veel niet mogelijk, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. En dus staan ons juist de komende tijd wat Cynthia Leest betreft volop nieuwe acties en informatiesessies te wachten.

Gabriëlle Offringa, Marketing Manager bij Nutanix Nederland, wordt omschreven als 'zeer gemotiveerd, professioneel en betrokken', en als 'een gelijkwaardige gesprekspartner voor partners'. Bij Nutanix was ze al snel 'op stoom', vinden collega's en partners van de Nederlandse afdeling van deze Amerikaanse softwareontwikkelaar. 'Elke campagne en elk event weet Gabriëlle te verbazen met originele vondsten', zo klinkt het. Offringa wordt een marketing manager genoemd met een persoonlijke, passievolle aanpak, die altijd open staat voor goede plannen en weet wat partners nodig hebben om leads te genereren. 'Van haar manier van werken krijg je een ouderwets vertrouwd gevoel van betrokkenheid en inzet.'

Marcel Joosten is sinds januari 2021 als Manager Marketing & E-Commerce bij Centralpoint verantwoordelijk voor alle e-commerce en e-business activiteiten en ontwikkelingen in Nederland en België, maar werkt al sinds 2004 bij wat toen nog Centralpoint.nl heette. Volgens collega's in het kanaal die hem na drie eerdere nominaties eindelijk willen zien winnen, heeft Joosten herhaaldelijk bewezen succesvolle integraties te kunnen leiden en managen, en succesvol een rebranding naar de markt te kunnen brengen. De afgelopen drie jaar was Joosten immers een van de drijvende krachten achter de samenvoeging van Centralpoint, Infotheek en Scholten Awater, met als resultaat de grootste zakelijke IT-leverancier in de Benelux.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards