XCaaS specialist 8x8 neemt Fuze over

02-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

XCaaS specialist 8x8 neemt Fuze over

8x8, leverancier van geïntegreerde cloudcommunicatieplatforms, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Fuze, een speler in cloudgebaseerde communicatie voor de onderneming. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal 8x8 Fuze overnemen voor ongeveer 250 miljoen dollar in aandelen en contanten, onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen.

De overname moet de innovatie van 8x8 XCaaS (eXperience Communications as a Service) versnellen en het zakelijke klantenbestand en de wereldwijde aanwezigheid van 8x8 uitbreiden. De transactie zal naar verwachting worden afgerond tijdens het vierde fiscale kwartaal van 8x8, onder voorbehoud van de tevredenheid van wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

"De migratie naar cloudgebaseerde communicatie en betrokkenheid versnelt nu organisaties over de hele wereld overschakelen naar hybride werkmodellen, wat een kans van miljarden dollars creëert", zegt Dave Sipes, CEO van 8x8. "Onze XCaaS-strategie bepaalt en geeft vorm aan de toekomst van de cloudcommunicatie-industrie, terwijl we innovatie stimuleren om onze klanten te helpen aan hun veranderende zakelijke vereisten te voldoen. De overname van Fuze vergroot onze operationele schaal en breidt onze wereldwijde aanwezigheid uit om te voldoen aan de zakelijke vraag naar onze XCaaS geïntegreerde UCaaS- en CCaaS-oplossing.”

Terug naar nieuws overzicht