Bret Taylor wordt vice-voorzitter en co-CEO van Salesforce

02-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bret Taylor wordt vice-voorzitter en co-CEO van Salesforce

Salesforce, speler in CRM, heeft aangekondigd dat Bret Taylor met onmiddellijke ingang is gepromoveerd tot vicevoorzitter van de raad van bestuur en co-CEO van Salesforce. Taylor is sinds 2019 de President en Chief Operating Officer van Salesforce en was eerder de President en Chief Product Officer van het bedrijf.

Taylor zal samen met Benioff co-CEO worden van Salesforce. Hij kwam bij het bedrijf in 2017 toen Salesforce zijn bedrijf Quip overnam. Nadien groeide hij door tot president en chief product officer, later COO en nu co-CEO. Eerder promoveerde hij ook van bestuurslid bij Twitter tot voorzitter van de raad van bestuur bij Twitter.

Voor Salesforce is het de tweede keer dat het bedrijf dergelijk co-leiderschap hanteert. Van 2018 tot 2020 was ook Keith Block mede topman van het bedrijf.

Voor de oprichting van Quip was hij sinds 2007 oprichter en CEO van FriendFeed, een concurrent voor Twitter dat in 2009 werd overgenomen door Facebook. Daar werd hij toen CTO tot 2012. Voor FriendFeed was hij Group Product Manager bij Google, waar hij onder meer werkte aan Google Maps.

Kwartaalcijfers

Salesforce heeft verder zijn fiscale derde kwartaal cijfers bekend gemaakt. De totale omzet in het derde kwartaal bedroeg 6,86 miljard dollar, een stijging van 27% op jaarbasis en 26% in constante valuta.

De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning voor het kwartaal bedroegen 6,38 miljard dollar, een stijging van 25% op jaarbasis.

De inkomsten uit professionele diensten en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 0,48 miljard dollar, een stijging van 45% op jaarbasis.

Salesforce verwacht tussen 7,22 en 7,23 miljard euro aan omzet te halen in het vierde kwartaal. Over het hele boekjaar kan de omzet dan uitkomen tussen 26,25 miljard en 26,35 miljard dollar, dat 24 procent meer dan een jaar eerder.

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht
Cloud