Cloud banking specialist Thought Machine haalt kapitaal op

01-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cloud banking specialist Thought Machine haalt kapitaal op

Thought Machine, het cloud-native core banking technologiebedrijf, kondigt de afsluiting aan van zijn serie C-financieringsronde, waarmee 200 miljoen dollar in het bedrijf wordt gebracht van nieuwe en bestaande investeerders. In deze nieuwe ronde bereikt Thought Machine de status van eenhoorn, waarbij het bedrijf een bedrijfswaarde heeft van meer dan 1 miljard dollar.

Deze ronde werd geleid door Nyca Partners, een in New York en San Francisco gevestigd durfkapitaalbedrijf, waarbij investeringen ook afkomstig waren van de investeringsafdelingen van enkele van de wereldwijde tier one banking-klanten van Thought Machine - ING Ventures, JPMorgan Chase en Standard Chartered Ventures. Bestaande investeerders Lloyds Banking Group, British Patient Capital, Eurazeo, SEB, Molten Ventures (voorheen Draper Esprit), Backed en IQ Capital hebben allemaal deelgenomen aan de ronde.

Deze aankondiging volgt op een periode van versnelde groei terwijl Thought Machine zijn internationaliseringsstrategie uitvoert en cloud-native core banking-technologie blijft inzetten bij 's werelds meest ambitieuze banken en fintechs.

In oktober 2021 verhuisde Thought Machine naar een groter hoofdkantoor in Londen om de groei van het personeelsbestand te ondersteunen na het toevoegen van meer dan 200 werknemers sinds 2020.

Thought Machine zal het geld gebruiken om Vault verder te ontwikkelen en uit te breiden. Het bedrijf is van plan Vault en zijn Universal Product Engine verder te ontwikkelen, wat een ongeëvenaarde flexibiliteit in productontwikkeling en configuratie mogelijk maakt. Het bedrijf zal zijn internationale bereik uitbreiden, zijn vijf wereldwijde kantoren versterken en zich richten op nieuwe belangrijke markten om de acceptatie van cloud-native core banking wereldwijd te versnellen.

Thought Machine, opgericht in 2014 door voormalig Google-ingenieur Paul Taylor, biedt moderne, cloud-native core banking-technologie aan enkele van de grootste en meest ambitieuze banken ter wereld. Veel van de investeerders van Thought Machine zijn ook klanten, waaronder Lloyds Banking Group, Standard Chartered, SEB en anderen, wat op de markt de cruciale rol van Thought Machine in de toekomst van wereldwijde banktechnologie aangeeft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud