Jobandtalent krijgt half miljard dollar kapitaalinvestering

02-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jobandtalent krijgt half miljard dollar kapitaalinvestering

Jobandtalent - een marktplaats voor arbeidskrachten die werknemers met tijdelijke functies matcht - aangekondigd dat het 500 miljoen dollar aan aandeleninvesteringen van Kinnevik en SoftBank Vision Fund 2 heeft veiliggesteld , waarmee de Series E-ronde wordt afgesloten. Bovendien kreeg het bedrijf 75 miljoen dollar aan schuldfinanciering van Blackrock. Deze investering geeft Jobandtalent een waardering van 2,35 miljard dollar.

De financiering zal worden gebruikt om de expansie van het bedrijf in belangrijke markten zoals de Verenigde Staten te versnellen , de omvang van zijn technische en verkoopteams in de komende twee jaar aanzienlijk te vergroten en belangrijke uitvoerende functies toe te voegen.

Jobandtalent heeft technologie ontwikkeld om werknemers te matchen met tijdelijke functies bij bedrijven in verschillende sectoren, waaronder logistiek, e-commerce, warehousing en productie. Naarmate de markt groeit, is de technologie in staat om te leren en nog betere matches te maken, wat betekent dat meer werknemers goede banen vinden en behouden, en gelukkige bedrijven met een lager verloop.

Het uiteindelijke doel is om het voor mensen gemakkelijk te maken om regelmatig, betrouwbaar werk te vinden en de zekerheid en voordelen te krijgen die typisch zijn voor een fulltime baan - inclusief pensioenen, ziekte- en vakantiegeld, ziektekostenverzekering in sommige markten en trainingen. Werknemers kunnen binnen de Jobandtalent-app rollen aanvragen en beheren, papierwerk indienen, contracten ondertekenen en volledig betaald worden.

"Nu tijdelijk werken steeds meer de norm wordt, groeit de mogelijkheid om werknemers te helpen bij het vinden van betrouwbare, consistente banen met de dag", zegt Juan Urdiales , medeoprichter en CEO van Jobandtalent. "Het Jobandtalent-platform heeft alleen al in de eerste 9 maanden van 2021 de juiste functies bij de juiste bedrijven gevonden voor meer dan 100.000 werknemers, waardoor ze de voordelen en zekerheid van een fulltime baan hebben. Zelfs met de huidige druk op de arbeidsmarkt, hebben we zijn in staat om werknemers met rollen te vinden en te matchen met een veel hoger succespercentage dan anderen. We zijn verheugd om de uitbreiding van ons team te versnellen en onze aanwezigheid in zowel nieuwe als bestaande markten te vergroten - meer werknemers helpen de banen te vinden die ze willen, en helpen bedrijven vervullen de rollen die ze nodig hebben."

Meer dan 1.300 bedrijven - waaronder DHL, FedEx, XPO, Ceva Logistics, eBay, IKEA, Kuehne & Nagel, JD Sports, Ocado, Sainsbury's, Argos en GLS - gebruiken het Jobandtalent-platform om eenvoudig en efficiënt de juiste tijdelijke functies te matchen met de juiste werknemers.

Terug naar nieuws overzicht