AWS pakt uit met nieuwe data storage toepassingen

01-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS pakt uit met nieuwe data storage toepassingen

AWS sloot de tweede dag van zijn jaarlijkse re:Invent in Las Vegas af met aanvullende aankondigingen gericht op data storage en management toepassingen. AWS kondigt vier nieuwe opslagdiensten en -mogelijkheden aan. 

AWS introduceert vier nieuwe opslagdiensten en -mogelijkheden die meer keuze bieden, kosten verlagen en klanten helpen hun gegevens beter te beschermen.

1.     Amazon S3 Glacier Instant Retrieval: deze nieuwe klasse voor archiefopslag levert de goedkoopste opslag voor langlevende gegevens die zelden worden geopend en die in milliseconden moeten worden opgehaald. AWS kondigt ook aan dat S3 Intelligent-Tiering nu automatisch de opslagkosten optimaliseert voor gegevens die zelden worden gebruikt en onmiddellijk moeten worden opgehaald met de nieuwe Archive Instant Access-laag. Deze laag is ideaal voor gegevens met onbekende of veranderende toegangspatronen.

1.a Gegevens opslaan met AWS Partner-oplossingen en Amazon S3 Glacier Instant Retrieval: deze nieuwe opslagklasse zal klanten ten goede komen door AWS Storage Partners te voorzien van een unieke combinatie van kosten en prestaties om de mogelijkheden van hun oplossingen te verbeteren.

2.      Amazon FSx voor OpenZFS: AWS kondigt de lancering aan van Amazon FSx voor OpenZFS. Met deze nieuwe toevoeging kun je een populair bestandssysteem gebruiken zonder dat je te maken hebt met hardware-provisioning, softwareconfiguratie, patching of back-ups. Je kunt binnen enkele minuten een bestandssysteem maken en meteen genieten van de voordelen van OpenZFS: transparante compressie, continue integriteitsverificatie, snapshots en copy-on-write. Sterker nog, je krijgt al deze voordelen zonder dat je de gespecialiseerde expertise hoeft te ontwikkelen die traditioneel nodig was om OpenZFS op te zetten en te beheren.

3.      Amazon EBS Snapshots Archive: Amazon heeft EBS Snapshots Archive onthuld welke een nieuwe opslaglaag biedt die klanten tot 75% van de kosten bespaart voor Amazon EBS Snapshots die maanden of jaren moeten worden bewaard. Klanten kunnen hun snapshots nu verplaatsen naar EBS Snapshots Archive met een enkele Application Programming Interface (API)-oproep. Hierdoor verlagen ze de kosten van archiveringssnapshots terwijl daarnaast ook andere Amazon EBS Snapshots zichtbaar blijven. Een Snapshot Archive is een volledige snapshot die alle blokken bevat die in het volume zijn geschreven op het moment dat de snapshot wordt gemaakt.

4.      Nieuw voor AWS Backup - Ondersteuning voor VMware en VMware Cloud op AWS: AWS heeft AWS Backup-ondersteuning voor VMWare onthuld, een nieuwe mogelijkheid waarmee gebruikers gegevensbescherming van virtuele machines (VM's) die op VMware on-premises en VMware Cloud draaien, kunnen centraliseren en automatiseren op AWS. Nu kan een enkel centraal beheerd beleid in AWS Backup deze VMware-omgevingen beschermen, samen met 12 AWS-compute-, opslag- en databaseservices die al worden ondersteund door AWS Backup, waardoor AWS Backup VMware-workloads kan herstellen naar on-premises datacenters en VMware Cloud op AWS .

Andere nieuwe data storage toepassingen van AWS zijn:

Vereenvoudig toegangsbeheer voor data opgeslagen in Amazon S3: AWS heeft nieuwe functies toegevoegd die toegangsbeheer vereenvoudigen voor gegevens die zijn opgeslagen in Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Ten eerste introduceren we een nieuwe Amazon S3 Object Ownership-instelling waarmee toegangscontrolelijsten (ACL's) kunnen worden uitgeschakeld om het toegangsbeheer voor gegevens die zijn opgeslagen in Amazon S3 te vereenvoudigen. Ten tweede rapporteert de Amazon S3-console beleidseditor nu securitywaarschuwingen, fouten en suggesties, mogelijk gemaakt door IAM Access Analyzer, terwijl je jouw S3-beleid ontwikkelt.

Verbeterde Amazon S3 integratie voor Amazon FSX voor Lustre: AWS introduceerde twee extra mogelijkheden van Amazon FSx voor Lustre. Ten eerste een volledige bi-directionele synchronisatie van jouw bestandssystemen met Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), inclusief verwijderde bestanden en objecten. Ten tweede, de mogelijkheid om jouw bestandssystemen te synchroniseren met meerdere S3-buckets of prefixen.

Offline tapemigratie met AWS Snowball Edge: AWS heeft offline tapemigratie aangekondigd voor AWS Snowball Edge, waarmee gebruikers gegevens kunnen migreren die offline op fysieke tapes zijn opgeslagen. Gebruikers kunnen tot 80 TB aan data per apparaat migreren, waardoor het geschikt is voor jouw migratie-inspanningen op petabyteschaal. Tapes kunnen worden opgeslagen in de opslagklassen Amazon S3 Glacier Flexible Retrieval of Amazon S3 Glacier Deep Archive en vervolgens worden geopend vanuit on-premises en cloudgebaseerde back-up- en herstelhulpprogramma's.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud