Celonis EMS beschikbaar op Red Hat OpenShift Service on AWS

02-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Celonis EMS beschikbaar op Red Hat OpenShift Service on AWS

Het Celonis Execution Management System (EMS) als beheerde clouddienst is beschikbaar op Red Hat OpenShift Service on Amazon Web Services (AWS) (ROSA). AWS is het eerste publieke cloudplatform dat Celonis EMS op Red Hat OpenShift aanbiedt. In de nabije toekomst wordt Red Hat ondersteuning ook verwacht voor andere publieke clouds, waaronder Google Cloud Platform, IBM Cloud en Microsoft Azure.

Red Hat, IBM en Celonis zijn in april 2021 een strategische samenwerking aangegaan om wereldwijde organisaties te helpen hun zakelijke slagkracht te versterken door middel van process mining, data intelligence en automatisering. Ondanks dat organisaties biljoenen dollars investeren in digitale transformatie, van next-generation applicaties tot cloud-gebaseerde systemen, hebben veel van hen nog steeds moeite om het volledige potentieel te realiseren. Dit is vaak het gevolg van inefficiëntie en hiaten in de processen, datasilo’s en een toenemende IT-complexiteit.

Kant-en-klaar applicatieplatform

ROSA, dat wordt beheerd en ondersteund door Red Hat en AWS, biedt een kant-en-klaar applicatieplatform waarmee organisaties eenvoudiger gecontaineriseerde applicaties op OpenShift on AWS kunnen bouwen, schalen en beheren. De dienst combineert de innovatie, flexibiliteit en open basis van het enterprise Kubernetes-platform Red Hat OpenShift met de schaal en kracht van AWS. Met deze combinatie van infrastructuur en operationeel beheer kunnen organisaties zich puur richten op het leveren van zakelijke waarde door cloud-native transformatie.

Met Celonis EMS op ROSA kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen analyseren en optimaliseren. Zij worden hierbij gesteund door de expertise van Celonis, IBM Consulting en Red Hat. Celonis levert zijn EMS aan organisaties om data, intelligentie en actie te verweven, waarmee ze hun gegevens vervolgens in kernsystemen kunnen gebruiken. Denk hierbij aan enterprise resource planning (ERP) en customer relationship management (CRM). Door data uit deze systemen in realtime te analyseren kan Celonis EMS op intelligente wijze de mogelijkheden voor proces-executie voor organisaties identificeren en ontsluiten.

Time-to-value versnellen

Met Celonis EMS op ROSA kunnen organisaties zich richten op bedrijfsverbeteringsprocessen. Zij krijgen hierbij toegang tot innovaties van Kubernetes en versnellen hun time-to-value. Verder vermindert het de complexiteit van de cloudinfrastructuur en biedt het flexibele implementatiemogelijkheden.

Sinds de strategische alliantie die eerder dit jaar werd gesloten heeft IBM Consulting Celonis EMS ingebed in de IBM Garage Methodology en heeft Celonis IBM onlangs erkend als Global Alliance Partner of the Year. Door Celonis EMS te integreren en de mogelijkheden van het Red Hat OpenShift-platform te gebruiken, wil IBM Consulting de kracht van business execution in handen geven van IBM-consultants in verschillende regio's en sectoren.

Lars Herrmann, vice president, Partner Ecosystem Products and Technologies, Red Hat: "Naarmate cloudstrategieën volwassener worden, zien we dat IT-organisaties voorkeur geven aan specifieke cloudomgevingen en -strategieën, die op hun beurt nieuwe uitdagingen kunnen opleveren voor SaaS-aanbieders. Red Hat OpenShift, beschikbaar als een consistente clouddienst in meerdere clouds, in dit geval als Red Hat OpenShift Service op AWS, stelt SaaS-leiders zoals Celonis in staat om hun klanten meer cloudkeuze te bieden. Daarbij vertrouwen ze op de expertise van Red Hat in het beheren, onderhouden en schalen van infrastructuur in multicloud-omgevingen. Dit verbetert de klantervaring en bevordert tegelijkertijd de innovatie van leveranciers, omdat zij zich nu kunnen richten op hun kernaanbod zonder zich bezig te hoeven houden met de onderliggende architecturale complexiteit."

Miguel Milano, Chief Revenue Officer en mede-eigenaar van Celonis: "Door de samenwerking tussen Celonis, IBM en Red Hat kunnen we onze gezamenlijke klanten innovatieve oplossingen aanbieden. Door de beschikbaarheid van Celonis EMS op ROSA maken we onze marktleidende business execution-oplossingen flexibel beschikbaar in zowel private als publieke cloud-architecturen. Ik ben verheugd dat we nu samen een groot deel van de legacy-complexiteit van cloudinfrastructuren kunnen wegnemen en onze klanten in staat kunnen stellen om sneller waarde te halen uit digitale transformatie."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud