GTT voorziet SASE-platform van Palo Alto Networks Prisma Access

02-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

GTT voorziet SASE-platform van Palo Alto Networks Prisma Access

Leverancier van cloudnetwerken voor multinationals GTT Communications gaat een security service partnerschap met Palo Alto Networks, gespecialiseerd in cybersecurity. De samenwerking is gericht op de uitrol van het nieuwe SASE-platform ter ondersteuning van de beveiliging, efficiëntie en controle-functionaliteit van bedrijfsnetwerken. De partijen versterken zo de beveiliging voor de netwerktoegang en het gebruik van cloud-applicaties vanaf elke locatie en elk apparaat, toegespitst op de dynamische eisen van een hybride personeelsbestand.

Het nieuwe SASE-platform van GTT, dat gebruikmaakt van Palo Alto Networks Prisma Access, implementeert diverse beveiligingsfuncties geleverd als cloud-platform. Deze functies beschermen het applicatieverkeer en zorgen voor connectiviteit naar het GTT's netwerk. De geïntegreerde netwerk- en beveiligingsfuncties verminderen de complexiteit, verhogen de gecentraliseerde controle en efficiëntie, evenals de netwerkprestaties en reactiesnelheid van het netwerk.

Zero-trust uitrollen

Verder stellen ze bedrijven in staat een zero-trust uit te rollen die kwetsbaarheden in de beveiliging vermindert, die op hun beurt het gevolg kunnen zijn van het work-from-anywhere-model. Met GTT’s nieuwe SASE-platform krijgen gebruikers toegang tot het netwerk op basis van hun identiteit, apparaat en toepassing, in plaats van een IP-adres of de fysieke locatie.

IDC schat dat 53% van de werknemers van plan is om als gevolg van de pandemie op afstand te blijven werken of over te stappen op een hybride werkvorm. Volgens Gartner hebben "digitalisering, werken vanaf elke plek en cloud-based computing, het cloud-gebaseerde SASE aanbod versneld om overal en altijd toegang vanaf elk apparaat mogelijk te maken". Gartner voorspelt dat in 2025 ten minste 60% van de ondernemingen concrete strategieën en plannen zullen hebben voor de adoptie van SASE, die toegang voor gebruikers, filialen en randgebieden omvat, tegenover 10% in 2020.

Aanpassen aan de snel veranderende bedrijfsomgeving

"Klanten zijn op zoek naar zeer veilige en flexibele wereldwijde netwerkoplossingen om zich aan te passen aan de snel veranderende bedrijfsomgeving, nieuwe modellen van werken en het steeds groter wordende landschap van beveiligingsrisico's", aldus Don MacNeil, COO van GTT. "Het adopteren van de meest geavanceerde beveiligings- en netwerktechnologieën en het in staat stellen van onze klanten om hier gemakkelijk gebruik van te maken, is de kern van onze productstrategie. We zijn verheugd om samen te werken met Palo Alto Networks en om zo te voldoen aan de strenge beveiligingseisen van onze klanten, met de uitrol van het GTT SASE global network services platform."

Kumar Ramachandran, SVP of Products bij Palo Alto Networks, verklaarde: "Ons partnerschap met GTT brengt een mooie kans voor klanten met zich mee. Veel organisaties wenden zich nu tot managed security service providers voor hun beveiliging, zodat deze eenvoudig te implementeren is als een overlay service bij de uitrol van de kantoren. Als gevolg hiervan zal dit nieuwe partnerschap de klanten van GTT een veilige schaalbaarheid in de cloud bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Security