yuki zet bonnetjes om in NFT's

02-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

yuki zet bonnetjes om in NFT's

Het van oorsprong Belgisch yuki, onderdeel van Visma, maakt van bonnetjes NFT's. Het bedrijf gebruikt blockchaintechnologie om de echtheid van bonnetjes en facturen automatisch te verifiëren.

yuki wil het eerste Europese boekhoudsysteem zijn dat inzet op blockchaintechnologie. Een blockchain is in principe een gedeelde database waarop elke verandering wordt bijgehouden. Zodra een verzender een factuur op de blockchain zet, kan deze dan ook niet meer worden aangepast. Yuki gebruikt de technologie van mintBlue om klanten hun facturen te laten vergelijken met die officiële blockchainversie. Zijn de twee identiek, dan kan de verwerking automatisch gebeuren.

De nieuwe procedure moet fraude moeilijker maken, en het bedrijf maakt zich sterk dat het op deze manier factuurverwerking en -betaling op een veilige manier kan automatiseren. Door derde partijen in de verwerking weg te halen, zou bijvoorbeeld een mogelijke zwakke plek in de veiligheid worden geschrapt. 'Door toevoeging van de blockchaintechnologie Non Fungible Token invoicing (NFT) aan ons boekhoudplatform [...] zijn we er zeker van dat inkomende facturen correct zijn', zegt Jeroen van Haasteren, head of product bij Visma, in een persbericht. 'Ook is het mogelijk om altijd een digitale versie van fysieke bonnen op te halen van de blockchain. Zo realiseren we 100% herkenning van papieren bonnetjes van bijvoorbeeld een tankstation of supermarkt.'

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht