HPE boekt dikke winst dankzij winnen rechtszaak tegen Oracle

Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise

01-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE boekt dikke winst dankzij winnen rechtszaak tegen Oracle

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale jaar 2021 en het vierde kwartaal, eindigend op 31 oktober 2021. De kwartaalomzet steeg met 7 procent naar 7,4 miljard dollar. De winst steeg sterk naar 2,55 miljard dollar. De jaaromzet steeg licht naar 27,8 miljard dollar. De winst steeg naar 3,587 miljard dollar.

De dikke winst is mede mogelijk gemaakt doordat HPE een Itanium rechtszaak won van Oracle afgelopen zomer 2021. Oracle moest daarbij aan HPE een flink bedrag betalen. Op de HPE balans staat een bedrag van 2,352 miljard dollar bijgeschreven onder de naam ‘Litigation judgment’ (rechterlijke uitspraak).

Edge en Cloud

De edge, cloud en as a service business liep verder goed. "HPE sloot het fiscale jaar 2021 af met een recordvraag naar onze edge-to-cloud-portfolio, en we zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de aanzienlijke kansen die voor ons liggen", zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “In 2021 hebben we onze spil naar as a service versneld, onze kerncapaciteiten versterkt en geïnvesteerd in gedurfde innovatie in snelgroeiende segmenten. Omdat onze klanten steeds meer connectiviteit, toegang tot oplossingen waarmee ze waarde kunnen halen uit hun data, waar ze zich ook bevinden, en een cloud-overal-ervaring blijven eisen, staat HPE klaar om ons marktleiderschap te versnellen en een sterk aandeelhoudersrendement te bieden.”

“HPE voerde discipline uit en overtrof al onze belangrijkste financiële doelstellingen in FY21.” zei Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. "De vraagomgeving was ongelooflijk sterk en versnelde in de tweede helft van het jaar, wat ons een belangrijk momentum geeft op weg naar volgend jaar. We opereren met meer focus en meer wendbaarheid en zijn goed gepositioneerd om te voldoen aan onze FY22-vooruitzichten.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud