DNB akkoord met investering Pollen Street Capital in bunq

02-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DNB akkoord met investering Pollen Street Capital in bunq

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bunq’s recent aangekondigde investeringsronde goedgekeurd. De deal met Pollen Street Capital van 193 miljoen euro gaat hiermee officieel de boeken in als de grootste series A-ronde ooit behaald door een Europees fintech-bedrijf. De bezegeling van de transactie laat de waardering van de challenger bank groeien naar 1,6 miljard euro.

bunq zal de investering gebruiken om haar Europese uitbreiding te versnellen. Na de introductie van Duitse, Franse en Spaanse IBAN's eerder dit jaar en de opening van kantoren in Parijs en Keulen, zet bunq de volgende stap in haar internationale groeiambities. Daarnaast verwacht de bank haar personeelsbestand het komende jaar te verdubbelen.

Het opgehaalde groeigeld stelt bunq ook in staat om fusies en overnames op te nemen in de groeistrategie van het bedrijf. Als onderdeel van de goedgekeurde overeenkomst heeft bunq haar eerste overname al gedaan: de aankoop van de particuliere Ierse kredietverstrekker Capitalflow.

“We zijn ongelooflijk enthousiast om een nieuwe fase in de geschiedenis van bunq in te gaan Door volledig zelf gefinancierd te zijn, hebben we altijd de vrijheid gehad om een product te bouwen waar onze gebruikers écht van houden. Nu slaan we de handen ineen om die missie verder uit te breiden door heel Europa en daarbuiten", zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

De aankondiging is een nieuwe mijlpaal in een toch al gedenkwaardig jaar voor bunq. De challenger bank overschreed in april dit jaar de grens van 1 miljard euro aan gebruikerstegoeden. Bovendien boekte bunq in juli haar eerste winstgevende maand ooit, in een sector waar velen, zelfs met grote kapitaalinvesteringen, moeite hebben om in de zwarte cijfers te schrijven.

Terug naar nieuws overzicht