Atempo kan grote hoeveelheden data redden

02-12-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Atempo kan grote hoeveelheden data redden

Atempo is de bekende Franse aanbieder van datamanagement oplossingen (zoals Miria – a file archiving solution for data) voor de echte grote gebruikers zoals universiteiten, banken, overheden en onderzoekscentra. Continu wordt het aanbod geoptimaliseerd om in te spelen op de veranderende marktwensen. Herve Collard, de vice president Marketing van Atempo, sprak ons tijdens een recent werkbezoek weer eens bij.

Collard: "Het Snapstor-product van Atempo is een back-up en recovery oplossing dat in geval van calamiteiten grote hoeveelheden data kan redden. Het systeem, dat prominent onderdeel van de portfolio is, maakt kopieën en exporteert NFS- en CIFS-volumes naar een secundaire opslag. De beveiliging wordt gerealiseerd via snapshots, die gebruikt kunnen worden bij het herstellen van verminkingen op de primaire opslag."

Naast het herstellen en synchroniseren van de primaire en secundaire opslag, geeft snapshot ook toegang tot de gearchiveerde data (de back-up’s). "Onze snapshot toepassing is compatibel met storage implementaties van Huawei, IBM Spectrum, Dell en Qumulo."

Atempo richt zich met deze oplossing ook specifiek op MSP’s, die er na de grote aanval op Kaseya een extra zorg bijgekregen hebben. "Ook de Office 365 oplossingen krijgen vanaf nu extra aandacht. Hiervoor wordt de Tina-oplossing gebruikt. Via Tina Time Navigator komen de functies voor data protectie en een betere bescherming tegen ransomware naar de markt. Voor de gebruikers zijn de marktplaatsen van de publieke cloudproviders het punt waar de dienst afgenomen en gebruikt kan worden", aldus Collard.

Terug naar nieuws overzicht