Cloudflare brengt eenheid in bedrijfsnetwerk

Cloudflare CTO John Graham-Cumming

06-12-2021 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Cloudflare brengt eenheid in bedrijfsnetwerk

Wat gebeurt er als het eigen private netwerk – het corporate netwerk – is uitgegroeid tot een extern netwerk? Want dat is er volgens Cloudflare CTO John Graham-Cumming (foto) gebeurd. Dan heb je een ratjetoe aan interfaces. Cloudflare bengt met zijn eigen netwerk eenheid.

Veel bedrijven hebben nog wel hun (afgeschermde) bedrijfsnetwerk, maar in de loop der jaren zijn er haakjes gekomen naar andere, private netwerken via Software-as-Service-toepassingen, en naar data en applicaties bij een publieke cloudprovider. Tel daarbij nog op wat er de komende tijd staat te gebeuren met apparatuur aan de rand van het netwerk (edge computing en IoT) en je ziet dat er op bedrijfsniveau een breiwerk is ontstaan. Cloudflare zorgt ervoor dat het geen broddelwerk is.

Wie de topologie van het huidige bedrijfsnetwerk in ogenschouw neemt, aldus de CTO, ziet dat er veel verschillende netwerken via tal van koppelvlakken met elkaar in verbinding staan. “Medewerkers komen overal vandaan. Vaak gebruiken ze een VPN. Zeker is in elk geval dat met tal van verschillende interfaces te maken hebben. Daar maken wij een eind aan; wie via ons netwerk zijn werk doet, krijgt met één interface te maken.” Hierbij maakt hij de vergelijking met Hummingbird dat destijds als terminal emulator dienst deed voor gebruikers van bijvoorbeeld een IBM AS/400.

Lees ook het interview: Cloudflare zorgt voor eenheid binnen alle datastromen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud