Data speelt essentiële rol bij ESG

Rob Elsinga, Microsoft

29-11-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Data speelt essentiële rol bij ESG

COP26 heeft een nieuw licht geworpen op de thema’s duurzaamheid en Environmental, Social & Governance (ESG). ESG is een prioriteit geworden op bestuursniveau en bedrijven die aantoonbaar hun toezeggingen nakomen zullen een concurrentievoordeel ontwikkelen.

Bij Microsoft geloven we dat data een essentiële rol speelt bij het verbinden van kapitaal met bedrijven om een groenere, meer inclusieve toekomst vorm te geven.
 
Bedrijven die het meest succesvol zijn in dit soort transformaties doen dat niet alleen. Hechte, vertrouwde samenwerkingen zijn essentieel. In deze geest hebben we met trots de Microsoft Cloud for Sustainability aangekondigd - ontwikkeld om bedrijven in elk stadium van hun transformatie te helpen gegevens te integreren en analyses te automatiseren, met als einddoel het genereren van bruikbare inzichten.
 
Het schept vertrouwen onder alle belangrijke stakeholders, van werknemers tot investeerders, om gegevens te kunnen gebruiken bij het zelfverzekerd rapporteren van ESG-activiteiten. Maar het is ook interessant om te zien dat de verschuiving naar een datagestuurde organisatie geheel nieuwe bedrijfsmodellen creëert die omzet verhogen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verlagen.
 
Lees meer over hoe gegevensbeheer bedrijven kan helpen ESG-doelstellingen te bereiken en op welke manier Microsoft hierbij kan ondersteunen in deze blog van Patrice Amann. https://lnkd.in/e2x9vYFz

Door: Rob Elsinga, National Technology Officer (NTO) bij Microsoft Nederland

(foto credit: Rene Opstals Photography)

Terug naar nieuws overzicht